• Binbirdirek Mah. Klod Farer Cad. Güven Apartmanı No:2/302 Fatih/İstanbul, Turkey
  • Open 08:00-22:00: Monday - Sunday

Topkapi palota

Editor: Rasim Terzi (Thu, Feb 15, 2024 11:29 AM)

 

Topkapi palota: Az Oszmán Nagyság Meghatározó Szimbóluma


Topkapi palota

Az isztambuli történelmi első dombján elhelyezkedő Topkapi-palota az Oszmán Birodalom fényűzésének és pompájának jelképes emlékműve. Mehmet második által 1478-ban alapítva, ez az építészeti mestermű több mint 380 év gazdag történelmet látott, egyaránt szolgálva királyi lakhelyként és kormányzati központként.

Topkapi palota Fedezze fel a Nagyságot:

Kiterjedt Nagyság: Lenyűgöző 700,000 négyzetméteres területén a Topkapi-palota lenyűgözi látogatóit hatalmas kertjeivel, elegáns pavilonjaival és királyi termekkel. Ikonikus Kapuk: Hét fenséges kapu közé tartozik a híres Bab-i Humayun (Császári Kapu), amelyek bevezetik a látogatókat ebbe a fényűzés és presztízs birodalmába. Lélegzetelállító Kilátások: Stratégiailag elhelyezkedve a palota lélegzetelállító panorámát nyújt a Golden Horn, a Márvány-tenger és a Bospurusz méltóságos látványára.

Topkapi palota Szultán Ahmet III-kút: Költészeti Hódítások Homenyéka

Álljon meg és csodálja meg a Szultán Ahmet III-kutat (1728), a Szultán által saját maga alkotott mesterművet, amely az oszmán korszak művészeti fineszének ünneplése.

Topkapi palota Bab-i Humayun (Császári Kapu): Az Autoritás Kapuja

Ali bin Yahya Sofi elismert kalligráfus felirataival díszítve, a Bab-i Humayun az autoritás jelképe, és bevezeti a vendégeket a palota szívébe.

Topkapi palota Első Udvar: Egy Pillantás a Történelembe

Korábban az első udvar az tevékenység pezsgő központja volt, most nyugodt kertekkel rendelkezik, az oszmán birodalom örök örökségét szimbolizálva. Nagyszabású ceremóniáknak és nyilvános találkozóknak adott otthont, a történelem lábnyomával zengve.

Topkapi palota Hagia Irene: Ahol a Kultúra és a Béke Találkozik

Fedezze fel a Hagia Irene-t, egy fa templomot, amelyet Nagy Jusztiniánus újraépített, most kulturális események és előadások helyszínéül szolgálva, betekintést nyújtva Isztambul gazdag örökségébe.

Topkapi palota Bab-us Selam Kapuk (Üdvözlő Kapu): Diplomácia Portáljai

Menjen keresztül a Bab-us Selam kapuin, hogy belépjen a második udvarba, amelyet az Igazság Toronnyal és a Külső Kincstárral díszítenek, tükrözve az oszmán kormányzás bonyolultságait.

Topkapi palota Harmadik Udvar (Enderun Udvar): Elegancia és Oktatás Bölcsője

Mélyedjen el az Enderun udvarában, amely korábban az oktatás és a finomítás központja volt, bemutatva a lenyűgöző Tróntermet, a Szultán Ahmet III könyvtárát és egy kincsesbányát történelmi műalkotásokkal.

Topkapi palota Figyelemre méltó Teremek:

A Trónterem: Csodálja meg a lenyűgöző trónt és a kifinomult királyi regáliát. Szultán Ahmet III könyvtára: Az oszmán kézművesség és tudományos törekvések emléke. A Külső Kincstár Termei: Otthona az császári öltönyöknek, a híres Topkapi Tőrnek és a tisztelt relikviáknak. Mélyedjen el a Topkapi-palota pompájában, ahol minden folyosó és terem egy lenyűgöző történetet mesél el egy hosszú múltból.

Topkapi palota Látogatási Tervek:

Nyitvatartási Idők: Mindennap 09:00-tól 19:00-ig (Téli Zárás: 17:00). Kedd kivételével. Belépődíj: A belépődíj 1500 török líra (2024-es ár), amely tartalmazza a Háremrész és a Hagia Irene templom kizárólagos területeihez való hozzáférést. Induljon el az idő és a luxus útján a Topkapi-palotában, az Oszmán örökség és a nagyság csúcsán.

Thu, Feb 15, 2024 11:29 AM


Comments (Total 0)