• Binbirdirek Mah. Klod Farer Cad. Güven Apartmanı No:2/302 Fatih/İstanbul, Turkey
  • Open 08:00-22:00: Monday - Sunday

Παλάτι ΤοπΚαπί

  • Home
  • Service
  • Μεγάλη πόλη της Κωνσταντινούπολης

tags: Κωνσταντινούπολη

Παλάτι ΤοπΚαπί

Editor: Rasim Terzi (Tue, Jul 11, 2023 6:24 PM)

Παλάτι ΤοπΚαπί


Παλάτι ΤοπΚαπί

Τιμή εισόδου στο Παλάτι Τοπ Καπί και ημέρα κλεισίματος
Από την 1η Ιουλίου 2023, τα τέλη εισόδου στο Παλάτι Τοπ Καπί έχουν ως εξής.

Τιμή εισόδου στο παλάτι Τοπ Καπί: 750 τουρκικές λίρες
παλάτι τοπκαπί Είσοδος με χαρέμι: 950 τουρκικές λίρες

Μόνο είσοδος στο χαρέμι: 225 τουρκικές λίρες

 

προσοχή!
Το μόνο εισιτήριο για το χαρέμι ​​είναι το εισιτήριο που οι επισκέπτες που έρχονται στο παλάτι Τοπ Καπί μόνο για να δουν τα μέρη έξω από το χαρέμι ​​μπορούν να το αγοράσουν αν αλλάξουν γνώμη. Αφού φύγετε από το παλάτι Τοπ Καπί, πρέπει να αγοράσετε ξανά ένα εισιτήριο εισόδου στο παλάτι Τοπ Καπί 950 TL για να μπείτε στο τμήμα του χαρεμιού.

Είσοδος Αγίας Ειρήνης : 180 τουρκικές λίρες


 

είναι κλειστό την Τρίτη

Το παλάτι Τοπ Καπί είναι το μεγαλύτερο και ομορφότερο παλάτι στην Κωνσταντινούπολη. Το Topkapi Palace βρίσκεται στον πρώτο λόφο της Κωνσταντινούπολης ή στον παλιό οικισμό της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τον ιστορικό της Ρώμης Πλίνιο, στην αξιόλογη αυτή περιοχή υπήρχε πόλη με το όνομα Λυκία τον 9ο αιώνα π.Χ. Ο Οθωμανός Σουλτάνος ​​Μεχμέτ ο δεύτερος έχτισε το παλάτι Τοπ Καπί το 1478 στο Σεράγιο. Το παλάτι Τοπ Καπί ήταν ένα μεγάλο παλάτι για τους Οθωμανούς σουλτάνους ή τις οικογένειές τους για 380 χρόνια ή έδρα κυβέρνησης. Το Topkapi Palace αποτελείται από κήπους με λουλούδια, αυλές, περίπτερα, κουζίνα, δωμάτια. Το παλάτι Τοπ Καπί είχε επτά πύλες (3 πύλες προς τη θάλασσα, 4 πύλες προς την πλευρά της ξηράς). Το παλάτι Τοπ Καπί εκτείνεται σε έκταση 700.000 τετραγωνικών μέτρων. Το συγκρότημα των ανακτόρων βρίσκεται στο Seraglio Point (Sarayburnu), ένα ακρωτήρι με θέα στον Κόλπο και τη Θάλασσα του Μαρμαρά, με καλή θέα στον Βόσπορο από πολλά σημεία του παλατιού. .Τα τείχη του παλατιού που βρίσκεται ανάμεσα στο Sirkeci και το Cankurtaran χρονολογούνται από την εποχή της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Ένα μέρος του κήπου του παλατιού που βρίσκεται στο πάρκο Gulhane. Ένα άλλο τμήμα βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης. εκτός από το Sepetçiler Kasrı, Ένα άλλο κτίριο που βρισκόταν κοντά στο χρυσό κέρατο καταστράφηκε με εντολή του σουλτάνου για την κατασκευή του σταθμού Orient Express (Sirkeci). Μετά την κατασκευή του παλατιού Dolmabahce, το παλάτι Τοπ Καπί χρησιμοποιήθηκε ως κτήριο για τις γυναίκες που αποσύρθηκαν στο Χαρέμι. Το 1926 το παλάτι Τοπ Καπί έγινε μουσείο.

ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΑΧΜΕΤ ΓΙΙ ΣΥΝΡΗΝΗ ΤΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ ΤΟΠΚΑΠΗ

Πριν κάνετε ένα βήμα προς την κύρια είσοδο του παλατιού Τοπ Καπί, μπορείτε να δείτε το Συντριβάνι του Σουλτάνου Αχμέτ του Τρίτου, που ανεγέρθηκε το 1728. Ο Σουλτάνος ​​Αχμέτ ο Τρίτος ήταν ποιητής, καλλιγράφος και μουσικός. Μία από τις επιγραφές στο σιντριβάνι γράφτηκε από τον ίδιο τον σουλτάνο Αχμέτ Γ'. Το κτίριο που χτίστηκε την εποχή της Τουλίπας στην Κωνσταντινούπολη καταστράφηκε από πυρκαγιά και ταραχές. Το σιντριβάνι του Σουλτάνου Αχμέτ Γ' είναι ένα από τα κτίρια που χρονολογούνται από την περίοδο της τουλίπας. Το σιντριβάνι του Σουλτάνου Αχμέτ Γ' κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Mehmed Agha. Το σιντριβάνι του Σουλτάνου Αχμέτ Γ' έχει τέσσερις διαφορετικούς μικρούς θόλους σε τέσσερις γωνίες. Το σιντριβάνι του Σουλτάνου Αχμέτ Γ' έχει τέσσερις βρύσες στις τέσσερις πλευρές και τέσσερα κιόσκια στις τέσσερις γωνίες.

BAB-I HUMAYUN (ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΠΥΛΗ) ΤΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ ΤΟΠΚΑΠΙ

 

"Με τη χάρη του Θεού και με την έγκρισή του, τέθηκαν τα θεμέλια αυτού του ευοίωνου κάστρου και τα μέρη του ενώθηκαν σταθερά για να ενισχύσουν την ειρήνη και την ηρεμία. Αυτό το ευλογημένο κάστρο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της υποστήριξης του Αλλάχ και η συγκατάθεση του Αλλάχ ο γιος του σουλτάνου Μεχμέτ, γιος του σουλτάνου Μουράτ, σουλτάνος ​​της γης και κυβερνήτης των θαλασσών, η σκιά του Αλλάχ πάνω από τους ανθρώπους και τους δαίμονες, ο αναπληρωτής Θεός στην ανατολή και τη δύση, ο ήρωας του νερού και του εδάφους, ο κατακτητής της Κωνσταντινούπολης και ο πατέρας της κατάκτησής του, σουλτάνος ​​Μεχμέτ Χαν: ο Αλλάχ να κάνει την αυτοκρατορία του αιώνια και να εξυψώσει την κατοικία του πάνω από τα φωτεινότερα αστέρια στο στερέωμα».

Αφού κοιτάξετε το σιντριβάνι, θα συναντήσετε το BAB-I HUMAYUN (Αυτοκρατορική Πύλη). Ο πρωθυπουργός, ο υπουργός και ο πρέσβης είχαν μπει στο παλάτι Τοπ Καπί περνώντας το BAB-I HUMAYUN (ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΠΥΛΗ) στο οποίο χιλιάδες τουρίστες μπαίνουν σήμερα μέσα στο παλάτι.

Η επιγραφή της Πύλης γράφτηκε από τον διάσημο καλλιγράφο Ali bin Yahya Sofi. Παραπάνω μπορείτε να διαβάσετε την επιγραφή στα αγγλικά και μπορείτε επίσης να δείτε δύο διαφορετικά μονογράμματα του Οθωμανού σουλτάνου. Αυτά τα δύο μονογράμματα προστέθηκαν στην πύλη μετά τις αναστηλώσεις που οργάνωσαν ο Σουλτάνος ​​Αμπντουλαζίζ και ο Σουλτάνος ​​Μαχμούτ Β'. Στην πραγματικότητα, αυτή η πύλη είχε δύο ορόφους, αλλά ο Σουλτάνος ​​Αμπντουλαζίζ κατέστρεψε τον δεύτερο όροφο το 1867.

ΠΡΩΤΗ ΑΥΛΗ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ) ΤΟΥ ΤΟΠΚΑΠΗ ΠΑΛΑΣ

Το παλάτι Τοπ Καπί έχει σήμερα τρεις διαφορετικές πύλες και τέσσερις αυλές. Το πρώτο αίθριο είναι πολύ διαφορετικό από άλλα αίθρια. μπορείτε να δείτε πολλά δέντρα αντί για κτίρια. Όλοι όσοι έμεναν στην Οθωμανική μπορούσαν να μπουν στην πρώτη αυλή μετά τον έλεγχο ασφαλείας. Το πρώτο αίθριο χρησιμοποιήθηκε ως χώρος στάθμευσης αλόγων. Στο πρώτο προαύλιο γινόταν η λιτανεία, η περιφορά της μητέρας και η νεκρώσιμη ακολουθία. 25000 Γενίτσαροι είχαν συμμετάσχει στη νεκρώσιμη ακολουθία του Σουλτάνου Μεχμέτ 2ου στην πρώτη αυλή. υπήρχε ένα κτίριο στην πρώτη αυλή για τη συλλογή καταγγελιών πολιτών. Αυτά τα παράπονα έγιναν απευθείας στον σουλτάνο. Στην πρώτη αυλή διακρίνονται πολλές μπανανιές. Αυτά τα δέντρα συμβολίζονται από την οθωμανική οικογένεια. Η Οθωμανική ιδρύθηκε από τον Οσμάν Γαζή. Ο Osman Gazi είχε όραση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Σύμφωνα με το όραμά του, οι μπανάνες βγήκαν από το στήθος του. κάνει ερωτήσεις για το όραμά του στον μάντη. Ο Αντιβίνα του είπε ότι το Αυτοκρατορικό του θα ήταν τόσο ψηλό όσο αυτά τα δέντρα και τόσο παλιά όσο αυτά τα δέντρα.

ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ ΤΟΠΚΑΠΗ
Η ξύλινη εκκλησία που ονομάζεται Θεία Ειρήνη χτίστηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο το 330. Το κτίριο που βλέπουμε σήμερα ξαναχτίστηκε από τον Μέγα Ιουστινιανό το 532 μετά την εξέγερση του Νίκα που έγινε στον αρχαίο Ιππόδρομο. Η Αγία Ειρήνη επισκευάστηκε το 740 μετά από μεγάλο σεισμό. 3000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Αγία Ειρήνη λόγω της θεολογικής διαίρεσης μεταξύ Ορθοδοξίας και Arianiz. Μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, το Haiga Irine χρησιμοποιήθηκε ως οπλοστάσιο για τη συντήρηση και την επισκευή όπλων και τουφεκιών. Η Αγία Ειρήνη μετατράπηκε σε στρατιωτικό μουσείο τον 19ο αιώνα. Η Αγία Ειρήνη δεν έγινε ποτέ τζαμί στην Οθωμανική. Σήμερα η Αγία Ειρήνη είναι κλειστή για επίσκεψη. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα όπερα, πραγματοποιούνται εντός του Hagia irine.

Καθώς περπατά στην πρώτη αυλή του παλατιού Τοπ Καπί, μπορεί να δει στα αριστερά το hagia irine (θεία ειρήνη στα ελληνικά). Μετά από αυτό μπορείτε να δείτε το Main Minting House. υπήρχε νοσοκομείο στα βυζαντινά χρόνια πριν από το Κεντρικό Νομισματοκοπείο. Μετά το νομισματοκοπείο, υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί στο δάσος Gulhane και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης. Στη δεξιά πλευρά, μπορείτε να δείτε τον αποθηκευτικό χώρο για τη φύλαξη των ξύλων, το κατάστημα του μουσείου, το εισιτήριο του γραφείου και το σιντριβάνι του δήμιου.

BAB-US SELAM GATES (GATE OF REETING) OF TOPKAPI PALACE

Η πύλη Bab-us είναι η δεύτερη πύλη του παλατιού Τοπ Καπί. Αυτή η πύλη είναι η είσοδος στο μουσείο Τοπ Καπί. Η πύλη Bab-us βρίσκεται ανάμεσα στην πρώτη αυλή και τη δεύτερη αυλή. Η πύλη Bab-us έχει δύο οκταγωνικούς πύργους. Υπάρχουν δωμάτια εργοδοτών μέσα στην πύλη. Αυτό το δωμάτιο χρησιμοποιήθηκε από τον δήμιο για να εκτελέσει τον πολιτικό του παλατιού.

Αφού περάσαμε τον έλεγχο ασφαλείας στη δεύτερη πύλη, φτάσαμε στη δεύτερη αυλή του παλατιού Τοπ Καπί. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να στρίψετε δεξιά και μπορείτε να δείτε δύο διαφορετικά μοντέλα του παλατιού Τοπ Καπί και του χάρτη της οθωμανικής περιόδου. Μετά τον χάρτη, μπορείτε να δείτε τα άλογα της βασιλικής οικογένειας. Στα δεξιά μπορείτε να δείτε την κουζίνα του παλατιού. Η κουζίνα έχει τρεις διαφορετικές πόρτες kiler-i amire, έχει κουζίνα, Helvahane. , ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να δει τα κεραμικά που παρήγαγε η οικογένεια Μινκ, που ήταν η βασιλική οικογένεια της Κίνας. Τριακόσιοι εργάτες δούλευαν στην κουζίνα την οθωμανική εποχή. Και μπορείτε να δείτε τη διαφορά μεταξύ της ανατολικής κουζίνας και της δυτικής κουζίνας χάρη στην επίσκεψη σε δύο εκθέσεις κεραμικών, κουταλιών, ποτηριών και βάζων.

 Στη μέση της δεύτερης αυλής, μπορείτε να δείτε πολλά κυπαρίσσια. ένα από τα κυπαρίσσια είναι τόσο δημοφιλές στο παλάτι. Το πούρο φυτρώνει από τη ρίζα του κυπαρισσιού. Κοντά στα δέντρα μπορείτε να δείτε την οροφή της βυζαντινής στέρνας που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα.

Στη δεξιά πλευρά της αυλής του δεύτερου παλατιού μπορείτε να επισκεφθείτε τον στάβλο του παλατιού, το χαρέμι, τον πύργο της δικαιοσύνης και την εξωτερική αίθουσα θησαυρού.

Το Αυτοκρατορικό Συμβούλιο (Πύργος της Δικαιοσύνης) είναι το πιο σημαντικό κτίριο στη δεύτερη αυλή. Είναι επίσης μια από τις σιλουέτες της Κωνσταντινούπολης. Διαθέτει κωνικό πύργο. Αυτός ο πύργος είναι ψηλότερος από όλα τα κτίρια του παλατιού. Ο μεγάλος βεζίρης και οι βεζίρηδες συναντήθηκαν για θέματα που σχετίζονται με την κυβέρνηση αφού πέρασαν την οδό ντιβάνι και προσευχήθηκαν το πρωί στην Αγία Σοφία. Αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις ημέρες σε μία εβδομάδα. Ο Οθωμανός σουλτάνος ​​δεν συμμετείχε σε αυτή τη συνάντηση. αλλά τους παρακολουθούσαν και τους άκουγαν όταν βρισκόταν πίσω από ειδικά παράθυρα (kafes-i müşabbek). Αυτό το κτίριο χρησιμοποιήθηκε ως ανώτατο δικαστήριο άλλες ημέρες της εβδομάδας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε δύο άλλες αίθουσες κοντά στο Αυτοκρατορικό Συμβούλιο. Ένα από αυτά είναι το τμήμα ρολογιών. Μπορείτε να δείτε τα ρολόγια που κατασκευάζονταν στην Αγγλία, τη Γαλλία και την Τουρκία. Ένα άλλο δωμάτιο είναι τα εξωτερικά δωμάτια του θησαυρού που χτίστηκε από τον Σουλεϊμάν τον υπέροχο. Το Ulufe (μισθός που καταβάλλεται ανά τρίμηνο σε ορισμένους στρατιώτες και αξιωματικούς) διανεμήθηκε. Μπορείτε να δείτε το τμήμα πανοπλίας μέσα στον εξωτερικό θησαυρό.

BAB-US SADE (GATE OF HAPPINESS) OF TOPKAPI PALACE
Bab-us sade locate between enderun (inside) and birun (outside). It was built at the time of sultan mehmet second. Landscape paintings were added to the front facade of the Bab-sade gate in the 16th century. The vassals appreciate the Ottoman sultans when the sultan sits on the throne of him who was on the floor of the Bab-us sade carpet on religious holidays and other important days. The ambassador was waiting in front of this door before entering the auditorium. There is a hole in the ground in front of the door for the Caliph emblem. The emblem of the caliph was brought to the second gates during the war. The Caliph's emblem remained on the second gates until the Ottoman army reached Istanbul. The rebels stood in front of this gate in a weak period of time in the Ottoman Empire.

THIRD COURTYARD (ENDERUN COURTYARD) OF TOPKAPI PALACE
The school was in the third courtyard to educate children. The Endrun educational system was started by Sultan Mehmet in the second place. The Christian children were gathered by lala who was a teacher in Ottoman times. they changed their religion. they became Muslims. These students were educated very well and intensively. According to their education and competence, they were assigned as a minister (Vezir).

After passing the Bab-sade gate, you will first see the Audince room or the Throne room. Most of the hall was first built by Sultan Selim. It was renovated by Sultan Ahmet III. and Sultan Mahmut II. Sadrazam (Prime Minister) presented the topic discussed in the Imperial Council to the Sultan in the audience room. Sultan accepted ambassadors in the Audince room. The ambassadors presented their gifts to the Sultan in this room. Today you can see the huge throne and decorated cape of Pearl, Diamond and Ruby inside the room.

The Library of Sultan Ahmet III, located just behind the courtroom and in the middle of the third courtyard, was built in 1719. The stained glass and pearl inlaid shelves are worth seeing.

And you can also see Sultan's robes called kaftan, Sultan's throne, Topkapi dagger, Diomando Spoonmaker, Holly relics (Prohpet Moses' rod. Prophet David's sword, Prophet Abraham's bowl, Bone of the arm of the baptist Sain john, the footprint of the prophet Muhammad, sword, arrow, bow, beard hair, seal, swords of caliph and portraits of sultans in the rooms of the inner courtyard Taking a photo and video are prohibited in these rooms.

ΤΡΙΤΗ ΑΥΛΗ (ΕΝΤΕΡΟΥΝ ΑΥΛΗ) ΤΟΥ ΤΟΠΚΑΠΙ ΠΑΛΑΣ
Το σχολείο ήταν στο τρίτο προαύλιο για να μορφωθούν τα παιδιά. Το εκπαιδευτικό σύστημα Endrun ξεκίνησε από τον Σουλτάνο Μεχμέτ στη δεύτερη θέση. Τα Χριστιανά παιδιά μάζευε ο Λάλας που ήταν δάσκαλος στα οθωμανικά χρόνια. άλλαξαν θρησκεία. έγιναν μουσουλμάνοι. Οι μαθητές αυτοί εκπαιδεύτηκαν πολύ καλά και εντατικά. Ανάλογα με την μόρφωση και την αρμοδιότητά τους διορίστηκαν υπουργός (Βεζίρης).

Αφού περάσετε την πύλη Bab-sade, θα δείτε πρώτα την αίθουσα ακροατηρίου ή την αίθουσα του Θρόνου. Το μεγαλύτερο μέρος της αίθουσας χτίστηκε για πρώτη φορά από τον Σουλτάνο Σελίμ. Ανακαινίστηκε από τον Σουλτάνο Αχμέτ Γ'. και σουλτάνος ​​Μαχμούτ Β'. Ο Μέγας Βεζίρης (Πρωθυπουργός) παρουσίασε το θέμα που συζητήθηκε στο Αυτοκρατορικό Συμβούλιο στον Σουλτάνο στην αίθουσα ακροατηρίου. Ο Σουλτάνος ​​δέχθηκε πρέσβεις στην αίθουσα ακροατηρίου. Οι πρέσβεις παρουσίασαν τα δώρα τους στον Σουλτάνο σε αυτό το δωμάτιο. Σήμερα μπορείτε να δείτε τον τεράστιο θρόνο και τη διακοσμημένη κάπα των Περλ, Διαμάντι και Ρουμπίνι μέσα στο δωμάτιο.

Η Βιβλιοθήκη του Σουλτάνου Αχμέτ Γ', που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την αίθουσα του δικαστηρίου και στη μέση της τρίτης αυλής, χτίστηκε το 1719. Αξίζει να δείτε τα βιτρό και τα ένθετα ράφια με πέρλες.

Και μπορείτε επίσης να δείτε τις ρόμπες του Σουλτάνου που ονομάζονται καφτάν, ο θρόνος του Σουλτάνου, το στιλέτο Τοπ Καπί, ο Χουλιτζής Diomando, τα ιερά λείψανα (ράβδος του Προφήτη Μωυσή. Το ξίφος του Προφήτη Δαβίδ, το μπολ του Προφήτη Αβραάμ, το κόκκαλο του βραχίονα του βαπτιστή Sain John, το αποτύπωμα του προφήτη Μωάμεθ, σπαθί, βέλος, τόξο, τρίχες γενειάδας, σφραγίδα, ξίφη χαλίφη και πορτρέτα σουλτάνων στα δωμάτια της εσωτερικής αυλής Η λήψη φωτογραφιών και βίντεο απαγορεύεται σε αυτά τα δωμάτια.

Tue, Jul 11, 2023 6:24 PM


Comments (Total 0)