• Binbirdirek Mah. Klod Farer Cad. Güven Apartmanı No:2/302 Fatih/İstanbul, Turkey
  • Open 08:00-22:00: Monday - Sunday

Fűszer Bazár

tags: Fűszer Bazár

Fűszer Bazár

Editor: Rasim Terzi (Sat, Mar 9, 2024 3:45 PM)

Bazár aromákkal


Fűszer Bazár

Induljon el egy érzékszervi utazásra Isztambul szívében a Fűszerbazárban, egy lenyűgöző piacon, amely mind a helyieket, mind a turistákat lenyűgözi. A híres Grand Bazaar mellett elhelyezkedő Fűszerbazár gazdag történelemmel és számos kínálattal büszkélkedhet, amelyek messze túlmutatnak a nevén. Csatlakozzon hozzánk, amikor felfedezzük az illatok, ízek és élmények vibráló kárpitját, amelyek meghatározzák ezt a rendkívüli piacteret.

A fűszerbazár, a történelem kárpitja:

Az Új Mecset finanszírozásának szándékával épült Fűszerbazár létrehozása pénzügyi akadályokba ütközött az Új Mecset egyidejű építése során. Ez a körülmény az építési időszakot hozzávetőleg egy évszázadra meghosszabbította, ami egy élénk piacot eredményezett, amely ma is a rugalmasság és a hagyományok tanúja.

Az Egyiptomi bazár Fűszer Bazár

Míg Fűszerbazárként ismerték, másodlagos nevét, az Egyiptomi Bazárt kapta, mivel a történelmi termékeket eredetileg az egyiptomi kikötőből szállították Isztambulba. A török ​​"Mısır" szó kettős jelentéssel bír, az "Egyiptomot" és a "kukoricát" egyaránt jelenti.

**Felfedezésedre váró kincsek: Fűszer Bazár**

*1. Fűszerek és sáfrány:*
   - Merüljön el az egészség és az ízek világában a rengeteg fűszerrel, beleértve a törökországi Safranboluból származó kitűnő sáfrányt.

*2. Csokoládé, Turkish Delight és Baklava:*
   - Fedezze fel a finom csokoládékat, a gomba alakú finomságokkal pedig a piac fénypontja. Kényeztesse magát a legfrissebb Turkish Delight-tal, amely egy alapvető török ​​csemege.

*3. Kaviár:*
   - Növelje kulináris élményeit Oroszországból és Iránból származó kaviárral, bemutatva a piac nemzetközi hangulatát.

*4. Teák és kávémagok:*
   - Merüljön el az egészséghez nélkülözhetetlen teákban és kávémagvakban, és látogassa meg a híres Kurukahveci Mehmet Efendit, a híres török ​​kávézót.

*5. Tejtermékek és húsos finomságok:*
   - Kóstolja meg a naponta előállított tejeket, sajtokat, vajakat, joghurtokat, erjesztett kolbászt, szalámot és a híres pácolt fűszeres húst, Pastırmát.

*6. Vetőmagok kertészeti és állatkereskedések számára:*
   - Ápolja zöld hüvelykujját virághagymák és magvak változatos választékával. Fedezze fel a különféle madarakat, halakat és egyedi háziállatokat, köztük gyógyférgeket kínáló állatkereskedéseket.

*7. Szuvenírek és éttermek:*
   - Ölelje fel a török ​​kultúrát ikonikus Devil Eyes gyöngyökkel, amelyekről úgy tartják, hogy megvédenek a gonosz szemtől. Fedezze fel a helyi éttermeket, ahol különféle török ​​ételeket szolgálnak fel, beleértve a Hocapasha Streetet, a Hamdit, a Pandelit és a Saray cukrászdát.

**Fűszer Bazár Helyszín és nyitva tartás:**

*Elhelyezkedés:*
   - A nyüzsgő Eminonu negyedben található Spice Bazaar Isztambul vibráló energiájának szívébe merít.

*Nyitvatartási idő:*
   - A mindennap 8-19.30 között nyitva tartó Fűszerbazár kincsei felfedezésére hív. Vallási ünnepeken és a köztársaság napján zárva.

 

Sat, Mar 9, 2024 3:45 PM


Comments (Total 0)