• Binbirdirek Mah. Klod Farer Cad. Güven Apartmanı No:2/302 Fatih/İstanbul, Turkey
  • Open 08:00-22:00: Monday - Sunday

παζάρι μπαχαρικών

  • Home
  • Service
  • Μεγάλη πόλη της Κωνσταντινούπολης

tags: Παζάρι μπαχαρικών

παζάρι μπαχαρικών

Editor: Rasim Terzi (Fri, Aug 25, 2023 3:59 PM)

παζάρι μπαχαρικών


παζάρι μπαχαρικών

παζάρι μπαχαρικών


Το Παζάρι Μπαχαρικών είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη στην Κωνσταντινούπολη, όπως το Μεγάλο Παζάρι. Το Παζάρι Μπαχαρικών δεν προτιμάται μόνο από τους ντόπιους ως μέρος για ψώνια. Αλλά επίσης Προτιμάται από τουρίστες από όλο τον κόσμο. Όπως το Μεγάλο Παζάρι, αυτή η αγορά κατασκευάστηκε για να παρέχει έσοδα από το Νέο Τζαμί. Αλλά κατά την κατασκευή του Νέου Τζαμί, υπήρξαν οικονομικά προβλήματα. Γι' αυτό χρειάστηκαν πάνω κάτω εκατό χρόνια για την κατασκευή νέων τζαμιών και παζαριών

Αιγυπτιακό BAZAAR MISIR çarşısı


Αν και σήμερα ονομάζεται παζάρι μπαχαρικών, τα προϊόντα που ήρθαν σε αυτή την αγορά κατά τη διάρκεια της ιστορίας είχαν σταλεί από το αιγυπτιακό λιμάνι στην Κωνσταντινούπολη. Ως εκ τούτου, το παζάρι των μπαχαρικών ονομάστηκε ως το αιγυπτιακό παζάρι ως δεύτερο όνομα. Η Αίγυπτος είναι "MISIR" στα Τουρκικά Αλλά θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η λέξη "MISIR" έχει δύο σημασίες στα τουρκικά. Το "MISIR" είναι και "ΑΙΓΥΠΤΟΣ" και καλαμπόκι.

 

τι να αγοράσετε στο Spice Bazaar


Η απάντηση στην ερώτησή σας για το τι μπορείτε να αγοράσετε στο Παζάρι των Μπαχαρικών θα είναι αρκετά μεγάλη. Επομένως, βρήκαμε πιο σωστό να κάνουμε μια λίστα με αυτά που πωλούνται σε αυτό το Bazaar

Μπαχαρικά ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ


τα μπαχαρικά είναι πολύ σημαντικά για την υγεία. Το Spice Bazaar έχει χρησιμοποιηθεί ως φαρμακείο σε όλη την ιστορία. Μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες είδη μπαχαρικών. Ειδικά ανάμεσά τους μπορείτε να βρείτε ποιοτικό σαφράν που παράγεται στο Safranbolu στην Τουρκία.

Σοκολάτα, Λουκούμι και Μπακλαβάς


Μπορείτε να βρείτε σοκολάτες. Ιδιαίτερα οι σοκολάτες σε σχήμα μανιταριού είναι πολύ γνωστές στην αγορά. Λουκούμι στην Τουρκία θα βρείτε οπουδήποτε. Όμως, όσον αφορά το λουκούμι, μπορείτε να βρείτε το πιο φρέσκο ​​και όμορφο λουκούμι της αγοράς.

Χαβιάρι


Στην αγορά μπορείτε να βρείτε χαβιάρια από τη Ρωσία και το Ιράν

Τσάι και σπόροι καφέ


Το τσάι, όπως και τα μπαχαρικά, είναι επίσης σημαντικά για την Υγεία. Άτομα που χρειάζονται τσάι για να αναρρώσουν. Προτιμούν αυτή την αγορά για ψώνια. Επίσης, το Kurukahveci Mehmet Efendi, διάσημη τουρκική εταιρεία καφέ, βρίσκεται κοντά στο παζάρι Spice.

Γαλακτοκομικών προϊόντων


Γάλα, τυριά, βούτυρα και γιαούρτια που παράγονται καθημερινά στο χωριό Κωνσταντινούπολη πωλούνται στο παζάρι μπαχαρικών

Προϊόντα κρέατος


Λουκάνικα που έχουν υποστεί ζύμωση, σαλάμια, αλλαντικά μπαχαρικά (Pastırma) θα βρείτε επίσης στο παζάρι.

Σπόροι για την κηπουρική


Όλα τα διαφορετικά είδη κρεμμυδιών και σπόρων λουλουδιών θα μπορούσατε να βρείτε κοντά στο Παζάρι.

Pet shops
Γύρω από το Παζάρι των Μπαχαρικών θα βρείτε διάφορα είδη πουλιών, ψαριών και κατοικίδιων ζώων. Επίσης μπορείτε να βρείτε σκουλήκια που χρησιμοποιούνται ως φάρμακο. Αυτά τα σκουλήκια απορροφούν το σώμα. Μετά από αυτό θεραπεύουν τους ανθρώπους.

Καταστήματα με σουβενίρ


Η χάντρα Devil Eyes είναι το πιο διάσημο αναμνηστικό που μπορείτε να πάρετε από την Τουρκία. Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι τα μάτια του διαβόλου σας προστατεύουν από τα κακά μάτια. Εάν το δώσετε σε άλλους στην οικογένειά σας, θα είναι ένα σημαντικό δώρο από εσάς σε άλλους.

Εστιατόρια


Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Κωνσταντινούπολη, θα πρέπει να θεωρήσετε το Παζάρι Μπαχαρικών ως μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες γεύσεις τουρκικής κουζίνας στα εστιατόρια γύρω από το Παζάρι των Μπαχαρικών.

Εστιατόριο που προτείνουμε

Hocapasha Street Τοπικά εστιατόρια για γευσιγνωσία διαφορετικών ειδών τοπικών φαγητών

Εστιατόριο Hamdi για τούρκικα κεμπάπ

Εστιατόριο Pandeli για να δοκιμάσετε καλά ορεκτικά

Ζαχαροπλαστείο Saray για γευσιγνωσία Ιδρώτα . Ειδικά γαλακτομπούρεκα

Σάντουιτς ψαριών από παλιά ψαροκάικα

 

τοποθεσία του παζαριού μπαχαρικών
 

Το Spice Bazaar βρίσκεται στη γειτονιά Eminonu. Το Eminonu είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος στην Κωνσταντινούπολη.

 

ώρες λειτουργίας του παζαριού μπαχαρικών


Το Bazaar είναι ανοιχτό καθημερινά. Ανοίγει στις 8 το πρωί. Κλείνει στις 7:30 μ.μ. Το Παζάρι Μπαχαρικών είναι κλειστό τις θρησκευτικές αργίες και την ημέρα της δημοκρατίας.

Fri, Aug 25, 2023 3:59 PM


Comments (Total 0)