• Binbirdirek Mah. Klod Farer Cad. Güven Apartmanı No:2/302 Fatih/İstanbul, Turkey
  • Open 08:00-22:00: Monday - Sunday

Sultanahmet Gezilecek yerler

tags:

Sultanahmet Gezilecek yerler

Editor: Rasim Terzi (Tue, Dec 21, 2021 12:45 PM)

Tarih Yarımadanın göz bebeğine yolculuk


Sultanahmet Gezilecek yerler

Sultan Ahmet meydanı çok ufak bir yer gibi gözükse de görülecek ve gezilecek yerler baya çoktur. Sultan Ahmet meydanı keşfetmeye çıkmış biri iseniz. iyi bir zamanlama yapmanızı tavsiye ederiz. Yada zamanlama işlerini ben yapamam. diyorsanız Profesyonel Turist rehberli bir tura katılmanızı tavsiye ederiz. Bu saye de hemen en kısa zamanda olabildiğince daha fazla yerleri gezmiş olursunuz. Hemde Gezmiş olduğunuz yerlerin tarihlerini de öğrenmiş olursunuz. 

Sultanahmette Ulaşım 

Tam güzel de ben Sultanahmette nasıl geleceğim kardeşim dediğiniz  duyduk ve cevabını veriyoruz. Sultanahmet'e kendi aracınızla gelmeyi planlıyorsanız. Sahil yolunu takip ederek Çatladı kapıya gelmelisiniz. Oradan çatladıkapıdan Tarihi yarımadanın dar sokaklarına girdiğinizde bu dar sokaklar sizi direk Sultanahmet camiine doğru getirelecektir. Sultanahmet camini yanında bulunan arasta çarşısının etrafında bir çok park alanı bulunmaktadır ve aracınızı bu park alanlarına park edebilirsiniz. Sultanahmette toplu taşıma ile gelmeyi planlayanların işi daha kolaydır. Mavi hat diye isimlendirmiş olan tramvay hattını kullanabilirsiniz. Mavi Hat, Kabataş ile Bağcılar arasında gidip gelmektedir. Ve ayrıca bu mavi hatın Sultanahmet Tramvay durağı bulunmaktadır. 

 

Roma Hipodromu 

 


Sultanahmet Firuzaga Camii

Sultanahmet Tramvay durağında indiğinizde  karşınıza çıkan bina Firuz ağa Camiidir. Sultanahmet gibi yere camii yapabildiğine göre baya önemli bir şahıs olmalı ama Furiz aga ilgili bilgiler çok sınırlıdır. İkinci Beyazıt döneminde yaşamış Furiz Ağa , Hazineden sorumlu kişiymiş. 


Sultanahmet Antiokhos ve Lausos Sarayı  

Sultan Ahmet tramvay durağının yanında bulunan Mehmet Akif Ersoy parkında bazı kalıntılar göreceksiniz. bu kalıntılar, Lausos Sarayınından kalan bazı parçalardır. Sarayın diğer bölümleri ise bugün Fatih Belediye tarafından inşaat edilen etkinlik tiyatrosunun altındadır. 475 yılında meydana gelen yangında Laosos sarayı çok tahrip görmiştür.Bizans imparatoru 1. Theodosius dönemde Büyük Sarayda önemli bir mevkiye sahip olan Lausos,un en çok bilinen özelliği pargalı ibrahim paşa gibi antik çağ heykellerini sarayında toplamış olmasıdır. Ayrıca bu sarayın olduğu yerde, Hristiyanlar için önemli bir azize olan Eufemia'nın kilisesi ve şehitliği bulunmaktaymış. Bu kilise de saray gibi sadece bir kaç tane duvar parçası görülebilmektedir. 


 

 

Bizans Büyük Saray 

 

 

 

 

 

Tue, Dec 21, 2021 12:45 PM


Comments (Total 0)