• Binbirdirek Mah. Klod Farer Cad. Güven Apartmanı No:2/302 Fatih/İstanbul, Turkey
  • Open 08:00-22:00: Monday - Sunday

információk a Taksim térről

tags: Taksim tér

információk a Taksim térről

Editor: Rasim Terzi (Wed, Mar 27, 2024 4:15 PM)

Taksim tér


információk a Taksim térről

információk a Taksim térről

 

**Taksim tér felfedezése: Egy történelem és kultúra szövése**

A Taksim tér, Isztambul szíve, egy dinamikus elegyet mutat be romantikus találkozásokból, történelmi nevezetességekből és kulturális jelentőségekből.

**Taksim tér kiemelkedései:**

1. **Romantika a Taksim téren:** A központi találkozási pontként a Taksim tér egy vászon, ahol romantikus séták fonódnak össze időnkénti hangos véleménynyilvánításokkal, egy vibráló légkört teremtve.

2. **Taksim Virágpiac:** Kezdje meg a Taksim kalandját egy gyönyörű virág megvásárlásával, a szeretet szimbólumával, melyet gyakran romantikus lelkek között cserélnek.

3. **Grand Champs des Morts (Taksim temető):** Az Oszmán történelem visszhangjai rezegnek a Grand Champs des Morts-ban, egykor egy nem muszlim temetőben. A temető francia neve, ami azt jelenti, a holtak nagy mezője, úttörője volt a mai Tarlabaşinak.

4. **Taksim Ágyúlaktanya:** Lépjen be a Taksim Ágyúlaktanya történelmi örökségébe, melyet eredetileg Szelim III. szultán uralkodása idején építettek. Az évek során katonai használatból rendezvények, mint a futball és a boksz helyszíne lett. A közösségi reakciók megakadályozták egy laktanya projektjét 2013-ban, megőrizve azt zöld területként.

5. **Taksim Vízellátás:** Mélyedjen el Isztambul vízellátási kihívásaiban az Oszmán négyzetes szökőkutak és víz elosztás hagyományán keresztül, amit a "taksim" kifejezés szimbolizál a török nyelvben.

6. **Taksim Köztársaság Emlékmű:** Az olasz szobrász, Shaving Canonica alkotása ez az emlékmű a török köztársaság kialakulását szimbolizálja. Szobrokon ábrázolja a Függetlenségi Háborút és a Köztársaság megalakulását, beleértve ikonikus alakokat, mint Atatürk és İsmet İnönü.

7. **Taksim Új Mecset:** 2021-ben elkészült, a Taksim mecset büszkélkedhet egy 30 méteres kupolával, a közeli Aya Triada templom méretével tükröződik.

8. **Taksim Atatürk Kulturális Központ:** Egy kiemelkedő kulturális központ 1969 óta, amely átépítésen ment keresztül és 2021-ben újra megnyílt. Operákat, baletteket, színházakat, koncerteket és kongresszusokat rendez, megszilárdítva státuszát a Köztársaság korszakának egyik kulcsfontosságú nevezetességeként.

A Taksim tér arra invitál, hogy fedezze fel sokoldalú báját, a történelmi maradványoktól a modern kulturális központokig, egy mozaikot alkotva Isztambul szívében.

Wed, Mar 27, 2024 4:15 PM


Comments (Total 0)