• Binbirdirek Mah. Klod Farer Cad. Güven Apartmanı No:2/302 Fatih/İstanbul, Turkey
  • Open 08:00-22:00: Monday - Sunday

τι να δείτε στην Κωνσταντινούπολη

  • Home
  • Service
  • Μεγάλη πόλη της Κωνσταντινούπολης

tags: Κωνσταντινούπολη

τι να δείτε στην Κωνσταντινούπολη

Editor: Rasim Terzi (Mon, Aug 7, 2023 7:01 PM)

Πρέπει να δείτε όταν έρθετε στην Κωνσταντινούπολη


τι να δείτε στην Κωνσταντινούπολη

Υπάρχουν εκατοντάδες μέρη για επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη. Μια μέρα στην Κωνσταντινούπολη είναι πολύ λίγος χρόνος για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη. Αλλά πρέπει ακόμα να σκεφτούμε ότι το ένα είναι καλύτερο από το μηδέν, και ας δούμε την πλευρά του ποτηριού που είναι γεμάτη νερό.


τι να δείτε στην Κωνσταντινούπολη σε μια μέρα


Ιπποδρόμιο

 


Ο Ιππόδρομος, που χτίστηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Septemus Severus τον 2ο αιώνα μ.Χ., χρησιμοποιήθηκε στις οργανώσεις των Ιπποδρομιών, οι οποίοι έγιναν παράδοση αντί για τους πολέμους μονομάχων. Σήμερα, δεν έχουν απομείνει πολλά από τις σειρές καθισμάτων του ιπποδρόμου. Σήμερα , δεν έχουν απομείνει πολλά από τις σειρές καθισμάτων του ιπποδρόμου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, είχε χωρητικότητα 30.000 ατόμων. Στη μέση του ιπποδρόμου σχηματιζόταν μια γραμμή με σημαντικές κατασκευές που ονομαζόταν Σπίνα. Μόνο ο Αιγυπτιακός Οβελίσκος, η Στήλη του Φιδιού και η Στήλη του Κωνσταντίνου διακρίνονται σήμερα. Σας συνιστούμε να επισκεφθείτε τη δωρεάν έκθεση στη στέρνα Nakkas για μια καλύτερη οπτικοποίηση του ιππόδρομου. Μπορείτε επίσης να δείτε τη Δημόσια Κρήνη, την οποία είχε χαρίσει ο Γερμανός βασιλιάς Wikhelm II, στον Ιππόδρομο σήμερα.


Αγία Σοφία

Αγία Σοφία Το πιο σημαντικό κτίριο που μπορεί να δει κανείς στην Κωνσταντινούπολη είναι η Αγία Σοφία. Η Αγία Σοφία, που είναι περίπου 1500 ετών, χρησιμοποιήθηκε ως εκκλησία για περίπου 900 χρόνια, ως τζαμί για περίπου 500 χρόνια και ως μουσείο για 85 χρόνια. και είναι το παλαιότερο κτίριο στην Κωνσταντινούπολη. Ο γιγάντιος τρούλος της Αγίας Σοφίας πραγματικά συναρπάζει όσους τον βλέπουν. Επιπλέον, τα ψηφιδωτά της βυζαντινής περιόδου είναι υπέροχα. Μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση σε άλλες ερωτήσεις σας σχετικά με την επίσκεψη στην Αγία Σοφία στο μας


Μπλε Τζαμί


Το Μπλε Τζαμί, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Αγία Σοφία, θα πρέπει να είναι το δεύτερο σημαντικό κτήριο που θα επισκεφτείτε στην Κωνσταντινούπολη. Κανονικά, αυτό το τζαμί, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Τζαμί Σουλτάν Αχμέτ, έχει ονομαστεί ως το Μπλε Τζαμί σε όλο τον κόσμο, χάρη σε χιλιάδες πλακάκια Iznik. Είναι επίσης ένα τζαμί με έξι μιναρέδες χτισμένους στην Κωνσταντινούπολη. για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε μας


Παλάτι Τοπ Καπί


Το παλάτι Τοπ Καπί είναι το μουσείο με τις περισσότερες επισκέψεις στην Τουρκία. Περίπου 3 εκατομμύρια ντόπιοι και ξένοι τουρίστες επισκέπτονται το παλάτι Τοπ Καπί ετησίως. Το Παλάτι Τοπ Καπί είναι ένα παλάτι με τέσσερις αυλές. Η πρώτη αυλή είναι ανοιχτή σε όλους δωρεάν. Πρέπει να αγοράσετε ένα εισιτήριο Μουσείου για να επισκεφθείτε άλλες αυλές και το τμήμα του Χαρέμιου. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον δύο ώρες για να επισκεφθείτε το παλάτι Τοπ Καπί, το οποίο εκτείνεται σε μια έκταση 700.000 τετραγωνικών μέτρων .

Για περισσότερες λεπτομέρειες Σχετικά με

Παλάτι Τοπ Καπί
 


Τοπκαπί παλάτι Χαρέμι


Το χαρέμι ​​στο παλάτι Τοπ Καπί είναι ένα μέρος που επισκέπτεστε με επιπλέον εισιτήριο. Αλλά αυτό που θα δείτε μέσα αξίζει το επιπλέον κόστος. Για παράδειγμα, δεν θα μπορούσατε να μπείτε σε αυτά τα δωμάτια ακόμα κι αν δώσατε εκατομμύρια δολάρια κατά την οθωμανική περίοδο. Το χαρέμι ​​στο παλάτι Τοπ Καπί είναι ένα μέρος που επισκέπτεστε με ένα επιπλέον εισιτήριο. Αλλά αυτό που θα δείτε μέσα αξίζει το επιπλέον κόστος. Για παράδειγμα, δεν μπορούσες να μπεις σε αυτά τα δωμάτια ακόμα κι αν έδινες εκατομμύρια δολάρια κατά την Οθωμανική περίοδο. Γιατί το χαρέμι ​​ήταν απαγορευμένη ζώνη. Εκτός από την Οθωμανική δυναστεία, κανείς δεν μπορούσε να εισέλθει. Υπήρχαν κάποια όρια για το πού μπορούσαν να εισέλθουν οι εργάτες στο χαρέμι. Το χαρέμι ​​στο παλάτι Τοπ Καπί είναι ένα μέρος που επισκέπτεται κανείς με επιπλέον εισιτήριο. Αλλά αυτό που θα δείτε μέσα αξίζει το επιπλέον κόστος. Για παράδειγμα, δεν μπορούσες να μπεις σε αυτά τα δωμάτια ακόμα κι αν έδινες εκατομμύρια δολάρια κατά την Οθωμανική περίοδο. Γιατί το χαρέμι ​​ήταν απαγορευμένη ζώνη. Εκτός από την Οθωμανική δυναστεία, κανείς δεν μπορούσε να μπει. Υπήρχαν κάποια όρια στο πού μπορούσαν να μπουν οι εργάτες στο χαρέμι. Στο Χαρέμι, θα μπορείτε να δείτε τους θαλάμους παλλακίδων, τους φρουρούς ασφαλείας, τους θαλάμους μαύρων ευνούχων, τα δωμάτια της βασίλισσας μητέρας και το ιδιωτικό δωμάτιο του σουλτάνου.

Για περισσότερες πληροφορίες

Παλάτι Τοπ Καπί
 


Στέρνες


Υπάρχουν πολλά τεχνουργήματα υπόγεια καθώς και πάνω από την Κωνσταντινούπολη. Υπάρχει μια στέρνα σε κάθε γωνιά της Κωνσταντινούπολης. Κατά την επίσκεψή σας στην Κωνσταντινούπολη, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε μια από αυτές τις στέρνες. Αυτά τα κτίρια 1500 ετών χτίστηκαν ως λύση στο πρόβλημα του νερού που ταλαιπωρούσε την Κωνσταντινούπολη σε όλη την ιστορία.

Για περισσότερες πληροφορίες

Βασική δεξαμενή 


Ψώνια στο Bazaar


Τα ιστορικά παζάρια στην Κωνσταντινούπολη χτίστηκαν για να βοηθήσουν στα έξοδα ενός τζαμιού. Τα πολύ διάσημα παζάρια στην Κωνσταντινούπολη είναι το Παζάρι Μπαχαρικών και το Μεγάλο Παζάρι. Αν έχετε την ευκαιρία, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε δύο παζάρια. Αλλά ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να επισκεφτείτε τουλάχιστον ένα.

Για περισσότερες πληροφορίες

Παζάρι μπαχαρικών
μεγάλο παζάρι

 


Τι πρέπει να δείτε στην Κωνσταντινούπολη τη δεύτερη μέρα


Βόλτα με βάρκα στο Βόσπορο


Το να είσαι ανάμεσα σε δύο ηπείρους πρέπει να ακούγεται καλό. Μια άλλη σημαντική δραστηριότητα που πρέπει να κάνετε ενώ βρίσκεστε στην Κωνσταντινούπολη είναι η βόλτα με σκάφος στον Βόσπορο. Ειδικά αν κάνετε τη βόλτα με το καραβάκι στον Βόσπορο το ηλιοβασίλεμα, θα δείτε μια εντελώς διαφορετική ομορφιά της Κωνσταντινούπολης. Κατά τη διάρκεια της βόλτας με το πλοίο στο Βόσπορο, μπορείτε να δείτε δύο γέφυρες μεταξύ δύο ηπείρων. Μπορείτε να δείτε τις πιο όμορφες επαύλεις της Τουρκίας, καθεμία από τις οποίες πωλείται για εκατομμύρια δολάρια. Μπορείτε επίσης να δείτε τα παλάτια όπου ζούσαν οι Οθωμανοί Σουλτάνοι από τον Βόσπορο. Υπάρχουν πολλές επιλογές για περιηγήσεις με σκάφος στο Βόσπορο. Μπορείτε είτε να συμμετάσχετε στις ομαδικές εκδρομές με σκάφος στο Βόσπορο είτε να κάνετε την περιήγησή σας στο Βόσπορο με πολυτελή γιοτ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με
Εκδρομή με σκάφος στο Βόσπορο

Βόλτα με βάρκα στο Βόσπορο
Ξενάγηση με γιοτ στο Βόσπορο
Κρουαζιέρα με δείπνο στο Βόσπορο
 


Παλάτι Ντολμάμπαχτσε


Μπορείτε να δείτε τη δυτική ζωή των Οθωμανών στο παλάτι Dolmabahçe, το οποίο χτίστηκε από τον Οθωμανό σουλτάνο Abdülmecit μετά από 400 χρόνια ζωής σε ανατολικό στυλ στο παλάτι Τοπ Καπί. Είναι ένα μέρος όπου συναντώνται τα ανατολικά και τα δυτικά της Κωνσταντινούπολης. Το να δείτε μόνο ένα μέρος της Κωνσταντινούπολης επισκεπτόμενοι το παλάτι Τοπ Καπί, το οποίο είναι μόνο σε ανατολικό στιλ, θα ήταν σαν μια οικογένεια με δύο παιδιά που αγαπούν μόνο το ένα παιδί και όχι το άλλο. Επίσης, ο ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, έζησε στο παλάτι Dolmabahce και πέθανε εδώ. Γι' αυτό πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το παλάτι Dolmabahçe ενώ βρίσκεστε στην Κωνσταντινούπολη. Η κάρτα μουσείου δεν ισχύει στο παλάτι Dolmabahce. Πρέπει να αγοράσετε διαφορετικό εισιτήριο στο ταμείο του μουσείου. Με την απόφαση που ελήφθη το 2022, το εισιτήριο του παλατιού Ντολμάμπαχτσε αυξήθηκε. Σε αντάλλαγμα για αυτή τη φορά, θα μπορείτε πλέον να επισκεφθείτε το Μουσείο Τέχνης και το τμήμα Dolmabahce Harem με το εισιτήριο του παλατιού Dolmabahce.


Οδός Ταξίμ και İstiklal


Η Κωνσταντινούπολη είναι αναμφίβολα η πιο διάσημη πλατεία Ταξίμ. Αυτό το μέρος, που μοιάζει με νεκρό μέρος πολύ νωρίς το πρωί, γίνεται ένα μέρος όπου οι νέοι συρρέουν το απόγευμα. Τη νύχτα, μετατρέπεται σε ένα φωτεινό μέρος. Οι περισσότεροι που έρχονται στην πλατεία Ταξίμ βγάζουν πρώτα μια αναμνηστική φωτογραφία με το Μνημείο της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια, κατευθύνονται προς την οδό Istiklal, που είναι ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της Κωνσταντινούπολης. Υπάρχουν πολλά κτίρια που χτίστηκαν τον 19ο αιώνα στην οδό Istiklal, δεξιά και αριστερά, από τα οποία περνάει το νοσταλγικό τραμ. Στα κτίρια δεξιά και αριστερά, μπορείτε να δείτε εστιατόρια όπου μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη τουρκικής κουζίνας , καφετέριες, κινηματογραφικές αίθουσες, καταστήματα και κτίρια προξενείων ορισμένων χωρών. Μπορείτε να εξερευνήσετε την οδό Istiklal χωρίς να χαθείτε ακολουθώντας το Nostalgic Tram. Το τέλος του δρόμου θα σας φέρει στο δεύτερο παλαιότερο τούνελ του κόσμου.


Πύργος Γαλατά


Αν μας κάνετε μια ερώτηση, «Πείτε μου ένα μέρος για να δω όλη την Κωνσταντινούπολη από εκεί». Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα είναι σίγουρα ο Πύργος του Γαλατά. Είναι δυνατό να δείτε κάθε γωνιά της Κωνσταντινούπολης από αυτόν τον πύργο, ο οποίος έχει ύψος περίπου 65 μέτρα. Αλλά αν φοβάστε τα ύψη, αυτό δεν είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Η αναρρίχηση στον Πύργο του Γαλατά χρεώνεται. Εάν διαθέτετε πάσο για το Μουσείο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην είσοδο του Πύργου του Γαλατά. Μπορείτε να διαβάσετε τις λεπτομέρειες σχετικά με το πάσο του μουσείου στο άρθρο μας με τις Συχνές Ερωτήσεις.


Τι πρέπει να δείτε στην Κωνσταντινούπολη σε περισσότερες μέρες

Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης


Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης, μπορείτε να δείτε όχι μόνο την αρχαιολογία της Κωνσταντινούπολης, αλλά και σημαντικά κομμάτια που βρέθηκαν σε όλες τις αρχαιολογικές αρχαίες πόλεις της Τουρκίας, όπως η Τροία Έφεσος. Θα πρέπει να δείτε τη σαρκοφάγο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την πρώτη συνθήκη ειρήνης στον κόσμο και το πρώτο ποίημα αγάπης στον κόσμο.Επιπλέον, κεραμικά και πλακάκια κατασκευασμένα σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας εκτίθενται στο παλαιότερο κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου.Μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης με την κάρτα μουσείου σας.


Μουσείο Τουρκικών και Ισλαμικών Τεχνών


Ένα άλλο σημαντικό μουσείο στην ιστορική χερσόνησο της Κωνσταντινούπολης είναι το Μουσείο Τουρκικής και Ισλαμικής Τέχνης που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον Ιππόδρομο. Αυτό το κτίριο, το οποίο ήταν το παλάτι όπου ζούσαν οι μεγάλοι βεζίρηδες κατά την οθωμανική περίοδο, χρησιμοποιείται ως μουσείο τουρκικών και ισλαμικών έργων σήμερα. Σε αυτό το μουσείο, μπορείτε να δείτε αντικείμενα από τις πολιτείες όπου το Ισλάμ ήταν ευρέως διαδεδομένο. Μπορείτε επίσης να δείτε τα Ιερά Λείψανα σε αυτό το μουσείο, όπως στο παλάτι Τοπ Καπί. Μπορείτε επίσης να δείτε τα καλύτερα δείγματα τουρκικών χαλιών στο Μουσείο Τουρκικής και Ισλαμικής Τέχνης. Στον χαμηλότερο όροφο του μουσείου, υπάρχει επίσης ένα τμήμα όπου μπορείτε να δείτε τις σειρές των θεατών του Ιπποδρόμου. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τουρκικό καφέ στην καφετέρια στην αυλή του μουσείου.Μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο Τουρκικών και Ισλαμικών Τεχνών με την κάρτα μουσείου σας


Μουσείο Μωσαϊκού Μεγάλου Παλατιού


Δυστυχώς δεν έχουν απομείνει πολλά ερείπια από τα μεγάλα ανάκτορα όπου έζησαν βυζαντινοί αυτοκράτορες για εκατοντάδες χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Το An Ruin βρίσκεται είτε κάτω από ένα σύγχρονο ξενοδοχείο είτε κάτω από ένα τουριστικό κατάστημα. Τα ερείπια που βρέθηκαν εδώ δεν έχουν τεράστιο χαρακτηριστικό. Όταν το δεις, υπάρχει μόνο ένα μέρος κατά τη γνώμη μας που θα πεις, ναι, πρέπει να είναι το Μεγάλο Παλάτι. Είναι και το Μουσείο Ψηφιδωτού. Το Great Palace Mosaic Museum βρίσκεται στην αράστα δίπλα στο Μπλε Τζαμί. Μερικές φορές οι τουρίστες έχουν κάποια δυσκολία, παρόλο που αυτό το μέρος είναι πολύ εύκολο να το βρεις. Μπαίνοντας στο μουσείο ψηφιδωτών του Μεγάλου Παλατιού, μπορείτε να δείτε τα ρούχα ανθρώπων που έζησαν στη βυζαντινή περίοδο, εικόνες από την καθημερινή ζωή και μερικά μυθολογικά ζώα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μόλις μάθαμε, αυτά τα ψηφιδωτά, τα ψηφιδωτά εδώ, δεν δείχνουν τη ζωή της Κωνσταντινούπολης. Δείχνει τον ινδικό τρόπο ζωής. Μπορείτε να επισκεφτείτε το IGreat Palace Mosaic Museum με την κάρτα μουσείου σας


Τζαμί Σουλεϊμανιγιέ


Ενώ το Τζαμί Süleymaniye ήταν ήδη ένα διάσημο κτίριο, πρόσφατα έγινε ακόμη πιο δημοφιλές με την υπέροχη τηλεοπτική σειρά του αιώνα. Αυτό το τζαμί, που χτίστηκε από τον πιο διάσημο αρχιτέκτονα της περιόδου, τον Mimar Sinan, με εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, είναι πραγματικά υπέροχο. Αντί να το ομορφύνετε εύκολα με πλακάκια και κεραμικά όπως το Μπλε Τζαμί, έγινε μια πιο απλή διακόσμηση..Χάρη στη θέση του Τζαμί Σουλεϊμανίγιε, μπορείτε να δείτε την πιο όμορφη θέα της Κωνσταντινούπολης. Επιπλέον, το λουτρό δίπλα στο Τζαμί Σουλεϊμανίγιε είναι το μοναδικό χαμάμ που εξυπηρετεί ζευγάρια. Σε άλλα ιστορικά λουτρά χωρίζεται σε γυναικείο και ανδρικό.


 

Mon, Aug 7, 2023 7:01 PM


Comments (Total 0)