• Binbirdirek Mah. Klod Farer Cad. Güven Apartmanı No:2/302 Fatih/İstanbul, Turkey
  • Open 08:00-22:00: Monday - Sunday

Múzeumi belépődíjak Isztambulban 2024-ben

tags: Isztambul Utazás Isztambulba

Múzeumi belépődíjak Isztambulban 2024-ben

Editor: Rasim Terzi (Wed, Mar 6, 2024 12:44 PM)

Bejelentették a 2024-es isztambuli múzeumi belépődíjakat.


Múzeumi belépődíjak Isztambulban 2024-ben

2024 küszöbén a várakozás lüktetése visszhangzik Törökország múzeumi táján, ahol aprólékos előkészületek folynak az új árazási kárpit bemutatására a múzeumrajongók számára. Szorosan összefonódva olyan entitásokkal, mint a Nemzeti Palota, a Kulturális Minisztérium, az önkormányzatok és a családi magáncégek, ezek a múzeumi egységek a következő év belépődíjainak szimfóniájának a küszöbén állnak. A csend azonban felülkerekedik a családi magáncégek és önkormányzatok múzeumi belépődíjaikkal kapcsolatos bejelentései felett, ami ezeket a részleteket bizonytalanságba burkolja.

A devizazavarok hátterében a Kulturális Minisztérium égisze alatt működő múzeumok merész elmozdulásba kezdtek az euró alapú árképzés irányába. Ezzel éles ellentétben a nemzeti palotákhoz tartozó múzeumok történelmi bástyái határozottan fenntartják a török ​​lírában fizetett belépődíjakat. Ahogy a múzeumi árképzés dinamikája fejlődik, mindig készen álljon a frissítésekre, mert a családi magáncégek és önkormányzatok minden felfedése gyorsan kibővíti ezt a narratívát, betekintést nyújtva Törökország-szerte a múzeumi díjak bonyolult kárpitjába.

Isztambul szívében a nemzeti paloták királyi kapui hívogatnak, mindegyik egyedi történettel és belépődíjjal. A gazdagságról tanúskodó Dolmabahce-palota 1050 török ​​líra belépőt követel, míg a gyorsított opció 1550 török ​​lírára tesz vissza, feltárva a főépület, a háremrészleg és a festménymúzeum kincseit. A Topkapı-palota, a nagyszerűség megtestesítője, 1500 török ​​líra belépődíjat ír elő, amely hozzáférést biztosít fenséges főépületéhez, a háremrészleghez és a Hagia Irene múzeumhoz.

A Beylerbeyi-palota, egy ékszer a vizek mellett, 350 török ​​lírával áll, hogy bepillantást nyújtson birodalmi történelmébe. A Camlıca Mecset Muszlim Múzeum kedvesen, ingyenesen nyitja meg kapuit, és szeretettel vár mindenkit, hogy felfedezze kulturális gazdagságát.

Az Isztambuli Régészeti Múzeum, amely a Turisztikai és Kulturális Minisztérium birodalmába kalandozik, 15 eurós díj ellenében felfedezésre hív. Eközben a jelenleg restaurálás miatt bezárt Nagy Palota Mozaikmúzeum megfiatalítva 10 eurós belépőért folytatja meséit. Az Isztambuli Repülőtéri Múzeum 13 euróért invitálja az utazókat történelmi ölelésébe, a Török Iszlám Művészeti Múzeum pedig 17 euróért varázsolja el kincseit.

Azok számára, akik panorámás távlatokat keresnek, a Galata-toronymúzeum 30 euró, míg a Maiden Tower Museum 23 euró. A Galata Mevlevihane Múzeum és a Rumeli Erődmúzeum egyenként 7 euróért kínál bepillantást a történelembe.

Ahogy a város visszhangzik az önkormányzati visszhangoktól, a Bazilika Ciszterna Múzeum 450 török ​​lírát kér egy földalatti odüsszeaért. A Şerefiye Ciszterna Múzeum elbűvölő térképészeti műsorával 400 török ​​lírával várja a látogatókat. A Panorámamúzeum magával ragadó kiállításaival 400 török ​​lírával kel életre. A Miniatürk Múzeum, a miniatűrök művészetének tanúja, 200 török ​​lírával tárja fel csodáit.

A feszültség azonban továbbra is fennáll, mivel a Hagia Sophia múzeumi díjat 2024. január 15-én mutatják be. A díj feltárása egy újabb fejezetet jelent az isztambuli kulturális kárpitok gazdag narratívájában, amely a mozaik nélkülözhetetlen darabja. a történelmi feltárás. Az új év virradatával ezek a múzeumok nemcsak a múlt tárházai, hanem a 2024-es év kibontakozó történeteinek kapujaként is szolgálnak. Maradjon velünk a belépődíjak nagyszabású leleplezése előtt, amelyek mindegyike Törökország történelmi és kulturális örökségének kincstárának kulcsa.

2024 hajnalához közeledve a múzeumi egységek Törökország-szerte aktívan véglegesítik a következő évi múzeumlátogatások új árképzési struktúráit. Ezek az egységek szorosan kötődnek különböző entitásokhoz, köztük a Nemzeti Palotához, a Kulturális Minisztériumhoz, az önkormányzatokhoz és a családi magáncégekhez. Megjegyzendő, hogy a családi magáncégek és önkormányzatok múzeumi belépődíjairól egyelőre nem tettek közzé hivatalos közleményt.

Fontos kiemelni, hogy az árfolyamok ingadozása közepette a Kulturális Minisztérium fennhatósága alá tartozó múzeumok kezdeményezték az euró alapú árképzésre való átállást. Ezzel szemben a nemzeti palotákhoz tartozó múzeumok belépődíjait rendületlenül török ​​lírában tartják fenn. Tartsa éber szemmel a közelgő frissítéseket, mivel a családi magáncégek és önkormányzatok múzeumi belépődíjakkal kapcsolatos nyilatkozatait azonnal közölni fogjuk e cikk szerves kiegészítéseként. Maradjon velünk a múzeumok árának dinamikájával kapcsolatos legújabb fejleményekről Törökországban.

A nemzeti palotákhoz kapcsolódó múzeumok


A Dolmabahce palota belépődíja 1050 török ​​líra
A Dolmabahce Fast Truck belépődíja 1550 török ​​líra
Ezzel az egyjegyű jeggyel meglátogathatja a palota főépületét, a háremrészleget és a festménymúzeumot. És ingyenes Múzeumi Audia Guide-hoz juthat. A hangos útmutatásért letétbe kell helyeznie útlevelét. Útlevelét visszakaphatja, ha a látogatás után visszaküldi az audiokalauzt. Ha az audiokalauz elveszik, meg kell kérdezni az árát.

Topkapı palota belépő 1500 török ​​líra


Ezzel az egyszeri jeggyel meglátogathatja a palota főépületét, a háremrészleget és a Hagia İrine múzeumot. Ingyenes Múzeumi Audia Guide is elérhető. A hangos útmutatásért letétbe kell helyeznie útlevelét. Útlevelét visszakaphatja, ha a látogatás után visszaküldi az audiokalauzt. Ha az audiokalauz elveszik, meg kell kérdezni az árát.

Beylerbeyi palota belépő 350 török ​​líra

A Camlıca mecset muszlim múzeuma ingyenes

Az Idegenforgalmi és Kulturális Minisztériumhoz kapcsolódó múzeumok
Az Isztambuli Régészeti Múzeum belépődíja 15 euró

Nagy palota Mozaik Múzeum Belépő 10 Euro (restaurálás miatt zárva)

Az isztambuli repülőtéri múzeum belépődíja 13 euró

A Török Iszlám Művészeti Múzeum belépődíja 17 euró

A Galata Torony Múzeum belépődíja 30 euró

A Madien Tower Múzeum belépődíja 23 euró

A Galata Mevlevihane Múzeum belépődíja 7 euró

A Rumeli Erődmúzeum belépődíja 7 euró

A Fethiye Múzeum belépődíja 3 euró (jelenleg zárva tart)


Az önkormányzat által érintett múzeumok

Ezen múzeumok árai jelenleg megegyeznek. De az új esztendővel növekedés lesz. A belépési árakat az aktuális árak kihirdetésével változtatjuk.

A Bazilika Ciszterna Múzeum belépődíja 600 török ​​líra

A Şerefiye Ciszterna Múzeum bejárata 400 török ​​líra (megtekinthető a térképes műsor)

A Panaroma Múzeum belépődíja 400 török ​​Lİra (megtekinthető a térképes műsor)

A Miniatürk Múzeum belépődíja 200 török ​​líra

A Hagia Sophia múzeumi díj személyenként 25 euró

Wed, Mar 6, 2024 12:44 PM


Comments (Total 0)