• Binbirdirek Mah. Klod Farer Cad. Güven Apartmanı No:2/302 Fatih/İstanbul, Turkey
  • Open 08:00-22:00: Monday - Sunday

Nagy Bazár Isztambul

tags: nagy bazár

Nagy Bazár Isztambul

Editor: Rasim Terzi (Wed, Mar 6, 2024 12:16 PM)

Labirintus vásárlással


Nagy Bazár Isztambul

Nagy Bazár Isztambul

Mélyedjen el Isztambul pulzáló szívében: A Nagy Bazárban Isztambul vibráló életébe merülhet a Nagy Bazárban, mely a vásárlók forró pontja és kulturális jelképe, mely évszázadokat ölel át a történelemben. Engedje, hogy elkalauzoljuk e csodálatos piactér lenyűgöző vonzerejébe és jelentőségébe, ahol a hagyományok, a kézművesség és a kereskedelem találkoznak.

Nagy Bazár: A hagyományok és a luxus találkozása: Az esküvői vásárlások hagyománya:

  • Az Isztambul Nagy Bazárja az esküvői vásárlások fellegvára. A családok ápolják az aranyérmék hagyományát, melyeket az ifjú párokra ajándékoznak, ez a török esküvői szokások fontos része. A bazár, mely egy igazi ékszerparadicsom, tökéletes helyszínt nyújt ennek a tiszteletteljes hagyománynak, és büszkélkedhet az Isztambul legkedvezőbb aranyáraival, így a családok kedvenc célpontja, akik e ősi szertartásban vesznek részt.

A múlt visszhangja:

  • A Nagy Bazárt, melyet Hódító Mehmet szultán alapított 1461-ben, eredetileg a Hagia Sophia támogatására hozták létre. Kezdetben két épületből állt, de idővel bővült és fejlődött, mint egy pókháló. Ez a bazár hűen tükrözi a város évszázadok óta tartó kulturális és gazdasági gazdagságát.

Iránytű a labirintusban:

  • A Nagy Bazár mintegy 3600 üzlettel és 65 labirintusra emlékeztető utcával rendelkezik, így izgalmas, de néha megtévesztő élményt nyújt. Hogy elkerülje a tévelygést, érdemes feljegyezni a bejárati ajtó számát, vagy fényképet készíteni, mielőtt a piacba lépne. Az üzletek számozása segíti a tájékozódást - a bal oldaliak páros, a szemben lévők páratlan számokat viselnek. A sok angolul beszélő kereskedő pedig még a nyelvi akadályokat is könnyedén leküzdheti.

Vásárlási orgia:

  • A Nagy Bazár minden vásárló igényét kielégíti: itt találhatók szőnyegek, bőrdzsekik, ruházati cikkek, ékszerek, kerámiák és ajándéktárgyak széles választéka, melyek mind a város esszenciáját tükrözik. Még a nem vásárlásra berendezkedett látogatók is kincsekkel gazdagodnak, melyekkel emlékezhetnek meg az ikonikus piac különleges hangulatáról.

Nyitvatartás és szent péntek:

  • A Nagy Bazár minden nap, kivéve vasárnap, várja a látogatókat. Az ajtók reggel 8:30-kor nyílnak és este 7-kor zárnak. A péntek különleges hangulatot varázsol a piacon, mely akkor is nyitva tart, amikor az a szent zsongásában részesül. A vallási ünnepek alatt négy napra bezár a bazár, hogy tisztelettel adózhon az élet és a hit fontosságának.

Isztambul idegenvezetői szolgáltatások: A felejthetetlen élmények kapuja:

  • Az Istanbul Guide Services két évtizedes tapasztalattal várja Önt, hogy átvezesse Isztambul kulturális és történelmi kincseinek világába. Kínálunk napi és privát túrákat, valamint átfogó törökországi csomagtúrákat, hogy segítsünk felfedezni Isztambul gazdag történelmi, kulturális és gasztronómiai örökségét.

Wed, Mar 6, 2024 12:16 PM


Comments (Total 0)