• Binbirdirek Mah. Klod Farer Cad. Güven Apartmanı No:2/302 Fatih/İstanbul, Turkey
  • Open 08:00-22:00: Monday - Sunday

Καπαλιτσαρσι Σκεπαστό παζάρι

  • Home
  • Service
  • Μεγάλη πόλη της Κωνσταντινούπολης

tags: μεγάλο παζάρι

Καπαλιτσαρσι Σκεπαστό παζάρι

Editor: Rasim Terzi (Fri, Aug 25, 2023 3:53 PM)

μεγάλο παζάρι


Καπαλιτσαρσι Σκεπαστό παζάρι

Καπαλιτσαρσι Σκεπαστό παζάρι


Το Grand Bazaar είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος στην Κωνσταντινούπολη. Το Μεγάλο Παζάρι είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος στην Κωνσταντινούπολη. Ειδικά για αγορές γάμου στην Κωνσταντινούπολη, όλες οι οικογένειες προτιμούν να πηγαίνουν σε αυτό το ιστορικό μέρος εδώ και χρόνια.

Καπαλιτσαρσι Σκεπαστό παζάρι της Κωνσταντινούπολης.

Συνηθίζεται να δίνουν χρυσά νομίσματα στο ζευγάρι που παντρεύτηκε σύμφωνα με τις τουρκικές γαμήλιες παραδόσεις. Οι οικογένειες συνήθως παίρνουν τον χρυσό τους από το Μεγάλο Παζάρι για να συνεχίσουν αυτή την παράδοση. Γιατί το παζάρι είναι σαν παράδεισος όσον αφορά τις αγορές κοσμημάτων. Και επίσης το πιο λογικό μέρος για τις τιμές του χρυσού είναι το Μεγάλο Παζάρι. Επίσης, τα καλύτερα νομίσματα της Κωνσταντινούπολης βρίσκονται στο Μεγάλο Παζάρι. Πολλές τοπικές εταιρείες έρχονται στο σκεπασμένο παζάρι για να αλλάξουν χρήματα όταν φτάνουν οι ημέρες πληρωμής. Η ημέρα πληρωμής στην Τουρκία είναι την Παρασκευή που είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας. ως εκ τούτου έχει πολύ κόσμο τις Παρασκευές.

ιστορία του μεγάλου παζαριού


Στις μουσουλμανικές παραδόσεις, δεν είναι αποδεκτή η παροχή εισοδήματος από τζαμιά. Όμως τουρκικά λουτρά και παζάρια ιδρύθηκαν κατά την Οθωμανική περίοδο για τα έξοδα των τζαμιών. Το Μεγάλο Παζάρι χτίστηκε από τον κατακτητή σουλτάνο Μεχμέτ για να παρέχει εισόδημα στην Αγία Σοφία το 1461. Αυτό το παζάρι, το οποίο αρχικά αποτελούνταν μόνο από δύο κατασκευές, επεκτάθηκε σαν ιστός αράχνης με νέες προσθήκες.

Χαθείτε στο Καπαλιτσαρσι Σκεπαστό παζάρι


Πριν μιλήσουμε για ψώνια στο Μεγάλο Παζάρι, θέλουμε να μιλήσουμε για ένα άλλο θέμα. Το θέμα μας είναι να μην χαθούμε στην καλυμμένη αγορά. Υπάρχουν περίπου 3600 καταστήματα και 65 δρόμοι στο παζάρι και αυτοί οι δρόμοι είναι σαν λαβύρινθοι. ένα άτομο που είναι εδώ για πρώτη φορά μπορεί εύκολα να χαθεί. Για να μην χαθείτε στη σκεπαστή αγορά, δεν πρέπει να ξεχάσετε τον αριθμό της πόρτας που μπήκατε. Σας προτείνουμε να φωτογραφίσετε την πόρτα πριν μπείτε στην αγορά. Η αρίθμηση των καταστημάτων της αγοράς έχει ως εξής. ενώ η αριστερή πλευρά είναι άρτιος αριθμός, το αντίθετό της είναι περιττός αριθμός. Οι περισσότεροι από τους εμπόρους του Grand Bazaar μπορούν να μιλούν αγγλικά. Ακόμα κι αν δεν μιλούν αγγλικά, μπορούν να σου δείξουν τον τρόπο για να πας στην πόρτα με τη γλώσσα του σώματος με τη φωτογραφία που δείχνεις.

ψώνια στο Καπαλιτσαρσι Σκεπαστό παζάριτης Κωνσταντινούπολης


αν είστε κάποιος που τρελαίνεται για ψώνια. το Μεγάλο Παζάρι είναι για εσάς. να σου πούμε ξεκάθαρα. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας κόσμος με άδεια χέρια από τη σκεπαστή αγορά. Οι καλεσμένοι μας, που λένε ότι δεν τρελαινόμαστε για ψώνια. Θέλουμε μόνο να δούμε την ατμόσφαιρα να βγαίνει από την πόρτα του σκεπασμένου παζαριού, του οποίου τα χέρια είναι πάντα γεμάτα μετά την επίσκεψη στο παζάρι. Μπορείτε να αγοράσετε χαλιά, κουβέρτες, δερμάτινα μπουφάν, ρούχα, κοσμήματα, κεραμικά και αναμνηστικά που θα θυμίζουν την Κωνσταντινούπολη στο παζάρι.

 

ώρες Καπαλιτσαρσι Σκεπαστό παζάρι της Κωνσταντινούπολης


Το μεγάλο παζάρι είναι ανοιχτό κάθε μέρα εκτός Κυριακής. Οι όλες οι πόρτες (24 πόρτες), όπου μπορείτε να εισέλθετε στη στεγασμένη αγορά, είναι ανοιχτές στις 08:30 π.μ. Κλείνει στις 7 το απόγευμα. Θεϊκοί ήχοι ακούγονται τα πρωινά της Παρασκευής στο Μεγάλο Παζάρι. Είναι κλειστό τις θρησκευτικές αργίες για 4 ημέρες.

 

Fri, Aug 25, 2023 3:53 PM


Comments (Total 0)