• Binbirdirek Mah. Klod Farer Cad. Güven Apartmanı No:2/302 Fatih/İstanbul, Turkey
  • Open 08:00-22:00: Monday - Sunday

isztambuli látnivalók

tags: isztambuli látnivalók

isztambuli látnivalók

Editor: Rasim Terzi (Mon, Mar 11, 2024 2:14 PM)

Ezek mind kiemelkedő látnivalók Isztambulban, Törökországban:


isztambuli látnivalók

 

  1. Topkapi Palota: Ez a hatalmas palota egykor a török szultánok rezidenciája volt. Ma múzeumként szolgál, ahol megcsodálhatók a gyönyörű kertek, a hagyományos török művészetek és a palota értékes tárgyai.

  2. Konstantinápolyi Hippodrom: Ez az ókori kocsiversenypálya maradványait őrzi, amely egykor a Bizánci Birodalom fő kulturális és politikai központja volt. A látogatók itt megtekinthetik a híres "kő oszlopot" és más történelmi emlékeket.

  3. Kék Mecset: Hagyományosan Sultan Ahmed Mecsetnek is nevezik, az egyik legismertebb műemléke Isztambulnak. A mecset nevét a gyönyörű kék csempékről kapta, melyek díszítik a belső teret.

  4. Hagia Sophia: Ez a lenyűgöző épület kezdetben ortodox bazilika volt, majd mecsetté alakították át a török uralom idején. Ma múzeumként üzemel, és az épület gazdag történelmi és vallási örökséget őriz.

  5. Bazilika Ciszterna: Mint már említettem, ez a lenyűgöző ókori víztározó a Konstantinápolyi Bizánci Birodalom alatt épült, és ma egy izgalmas turisztikai látványosság Isztambulban.

  6. Fűszer Bazár: Híres piac Isztambulban, ahol a látogatók számos fűszert, gyógynövényt, édességet és más termékeket találnak. A bazár színe és illata az egyik legjellegzetesebb élmény Isztambulban.

  7. Nagy Bazár Isztambul: Ez az egyik legnagyobb fedett bazár a világon, ahol számos árucikk, mint például ruházat, ékszerek, szőnyegek és ajándéktárgyak vásárolhatók. A bazár történelmi jelentősége és különleges atmoszférája miatt népszerű turistacélpont.

Mon, Mar 11, 2024 2:14 PM


Comments (Total 0)