• Binbirdirek Mah. Klod Farer Cad. Güven Apartmanı No:2/302 Fatih/İstanbul, Turkey
  • Open 08:00-22:00: Monday - Sunday

Τέλη εισόδου μουσείου στην Κωνσταντινούπολη

  • Home
  • Service
  • Μεγάλη πόλη της Κωνσταντινούπολης

tags: Τέλη εισόδου μουσείου

Τέλη εισόδου μουσείου στην Κωνσταντινούπολη

Editor: Rasim Terzi (Thu, Dec 28, 2023 1:44 PM)

Τέλη εισόδου μουσείου στην Κωνσταντινούπολη το 2024


Τέλη εισόδου μουσείου στην Κωνσταντινούπολη

Καθώς πλησιάζει η αυγή του 2024, οι προσδοκίες κυμαίνονται στο τουρκικό τοπίο των μουσείων καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη σχολαστικές προετοιμασίες για την αποκάλυψη μιας νέας δομής αμοιβών για τους λάτρεις των μουσείων. Οι μουσειακές μονάδες συνδέονται στενά με διάφορους φορείς όπως το Εθνικό Παλάτι, το Υπουργείο Πολιτισμού, τους Δήμους και τις Ιδιωτικές Οικογενειακές Επιχειρήσεις και τώρα εργάζονται για να συνθέσουν μια συμφωνία εισιτηρίων για την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει σιωπή σχετικά με τις ανακοινώσεις εισιτηρίων από Ιδιωτικές Οικογενειακές Επιχειρήσεις και Δήμους, που καλύπτουν αυτές τις λεπτομέρειες σε έναν αέρα μυστηρίου.

Στο πλαίσιο της αναταραχής στις αγορές συναλλάγματος, μουσεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού πήραν την τολμηρή απόφαση να στραφούν σε τέλη εκφρασμένα σε ευρώ. Σε πλήρη αντίθεση, τα τέλη εισόδου στα Μουσεία που συνδέονται με τα Εθνικά Ανάκτορα διατηρούνται σταθερά σε τουρκικές λίρες. Καθώς η δυναμική της τιμολόγησης των μουσείων εξελίσσεται, μείνετε συντονισμένοι για επερχόμενες ενημερώσεις, καθώς οποιεσδήποτε ανακοινώσεις από ιδιωτικές οικογενειακές επιχειρήσεις και δήμους σχετικά με τα τέλη εισόδου θα προστεθούν αμέσως σε αυτήν την αφήγηση, προσφέροντας μια ματιά στα περίπλοκα πρότυπα τελών εισόδου σε όλη την Τουρκία.

Στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, οι βασιλικές πύλες των Εθνικών Ανακτόρων σας καλωσορίζουν, το καθένα με τη δική του μοναδική ιστορία και τιμή εισόδου. Το παλάτι Dolmabahce, μια απόδειξη χλιδής, απαιτεί χρέωση 1.050 τουρκικών λιρών, ενώ η επιλογή γρήγορης πρόσβασης κοστίζει 1.550 τουρκικές λίρες, ξεκλειδώνοντας τους θησαυρούς του κεντρικού κτηρίου, του τμήματος του χαρεμιού και του μουσείου ζωγραφικής. Το παλάτι Τοπ Καπί, μια επιτομή του μεγαλείου, απαιτεί αμοιβή 1.500 τουρκικών λιρών, επιτρέποντας την πρόσβαση στο μεγαλοπρεπές κεντρικό του κτήριο, το τμήμα του χαρεμιού και το μουσείο της Αγίας Ειρήνης.

Το παλάτι Beylerbeyi, ένα στολίδι δίπλα στη θάλασσα, κοστίζει 350 τουρκικές λίρες για μια ματιά στην αυτοκρατορική ιστορία του. Το μουσουλμανικό μουσείο στη Meta Çamlıca ανοίγει εγκάρδια τις πόρτες του δωρεάν, καλωσορίζοντας όσους θέλουν να ανακαλύψουν τον πολιτιστικό του πλούτο.

Εμβαθύνοντας βαθύτερα στην επικράτεια του Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης ενθαρρύνει την εξερεύνηση έναντι αμοιβής 15 ευρώ. Εν τω μεταξύ, το Μουσείο Ψηφιδωτών του Μεγάλου Παλατιού, που αυτή τη στιγμή είναι κλειστό λόγω ανακαίνισης, θα συνεχίσει τις ιστορίες του έναντι χρέωσης 10 ευρώ μετά το αναψυκτικό. Το Μουσείο του Αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης προσκαλεί τους ταξιδιώτες στην ιστορική του αγκαλιά έναντι αμοιβής 13 ευρώ και το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στην Τουρκία θα σας μαγέψει με τους θησαυρούς του έναντι αμοιβής 17 ευρώ.

Για όσους αναζητούν πανοραμικές προοπτικές, το Μουσείο Πύργου του Γαλατά ζητά 30 ευρώ, ενώ το Μουσείο Πύργου Maiden στα 23 ευρώ. Το Μουσείο Mevlevihane στο Γαλατά και το Μουσείο του φρουρίου Rumeli προσφέρουν μια εικόνα της ιστορίας με χρέωση 7 ευρώ το καθένα.

Καθώς η πόλη αντηχεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, το Μουσείο Basilisk Cistern χρεώνει 450 τουρκικές λίρες για ένα υπόγειο ταξίδι. Το μουσείο Sherefiye Cistern, με τη συναρπαστική έκθεση χαρτογράφησης, υποδέχεται τους επισκέπτες για 400 τουρκικές λίρες. Το Μουσείο Πανοράματος, με τις καθηλωτικές εκθέσεις του, ζωντανεύει για 400 τουρκικές λίρες. Το Μουσείο Μινιατούρκ, μια μαρτυρία της τέχνης της μινιατούρας, παρουσιάζει τα θαύματα του για 200 τουρκικές λίρες.

Ωστόσο, το μυστήριο παραμένει καθώς το τέλος για το Μουσείο της Αγίας Σοφίας παραμένει τυλιγμένο σε αναμονή, με τα αποκαλυπτήριά του να έχουν προγραμματιστεί για τις 15 Ιανουαρίου 2024. Η αποκάλυψη αυτού του τέλους θα γράψει ένα άλλο κεφάλαιο στην πλούσια αφήγηση του πολιτιστικού τοπίου της Κωνσταντινούπολης, ουσιαστικό στοιχείο στο μωσαϊκό της ιστορικής εξερεύνησης. Καθώς η νέα χρονιά ξημερώνει, αυτά τα μουσεία στέκονται όχι μόνο ως αποθήκες του παρελθόντος, αλλά ως πύλες για τις ιστορίες που εκτυλίσσονται το 2024. Να είστε έτοιμοι για τη μεγάλη αποκάλυψη των εισιτηρίων εισόδου, με το καθένα να αποτελεί κλειδί για το θησαυροφυλάκιο της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Τουρκίας.

νέα προσθήκη: Το κόστος του Μουσείου της Αγίας Σοφίας είναι 25 ευρώ το άτομο

Thu, Dec 28, 2023 1:44 PM


Comments (Total 0)