• Binbirdirek Mah. Klod Farer Cad. Güven Apartmanı No:2/302 Fatih/İstanbul, Turkey
  • Open 08:00-22:00: Monday - Sunday

Βασιλική Στέρνα

  • Home
  • Service
  • Μεγάλη πόλη της Κωνσταντινούπολης

tags: Βασιλική Στέρνα

Βασιλική Στέρνα

Editor: Rasim Terzi (Tue, Apr 11, 2023 3:40 PM)

Βασιλική Στέρνα


Βασιλική Στέρνα

Βασιλική Στέρνα

Το Βασιλική Στέρνα βρίσκεται στην παλιά πόλη της Κωνσταντινούπολης. Το Βασιλική Στέρνα είναι απαραίτητο για κάθε τουρίστα στη λίστα ταξιδιών. Ως εκ τούτου, το Βασιλική Στέρνα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη στην Κωνσταντινούπολη, όπως η Αγία Σοφία, το παλάτι Τοπ Καπί και το μπλε τζαμί. Για το λόγο αυτό, η είσοδος στη στέρνα της Βασιλικής απαιτεί πολύ χρόνο λόγω της πολύ μεγάλης ουράς. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να συμμετάσχετε στις Καθημερινές εκδρομές που καθοδηγούνται από τον ξεναγό της Επίσημης Άδειας. Επειδή οι ξεναγοί της Άδειας και η ομάδα τους έχουν προτεραιότητα να αγοράσουν εισιτήρια και να εισέλθουν στο Βασιλική Στέρνα.

Υερεμπατάν στέρνα


Βασιλική δεξαμενή, η οποία ονομαζόταν Yerebatan Sarnıcı (Κυριολεκτικά σημαίνει βυθισμένη δεξαμενή κάτω από το έδαφος. Η Βασιλική Κιστέρνα κατασκευάστηκε από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιουστινιανό τον μέγα, ιδρυτή του μουσείου της Αγίας Σοφίας, τον 6ο αιώνα μ.Χ. Γι' αυτό ονομάστηκε Βασιλική Κιστέρνα ) το όνομα είχε χρησιμοποιηθεί μόνο ως το πρώτο όνομα του κτηρίου που κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους αυτοκρατορικούς.Για το λόγο αυτό, ο Καίσαρας, ο πιο διάσημος αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αναφέρεται ως Βασίλειος Καίσαρας στις επιγραφές

ρωτούν συχνά για την Βασιλική Κιστέρνα
Το Basilica Cistern έχει δύο διαφορετικά τέλη εισόδου.

Η είσοδος των ντόπιων είναι 80 τουρκικές λίρες,
Η είσοδος για τον τουρισμό είναι 450 τουρκικές λίρες
Το Basilica Cistern είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα
Η Βασιλική Στέρνα έχει ορθογώνιο σχήμα με 140 μέτρα και πλάτος 70 μέτρα. Η επιφάνεια του Basilica Cistern είναι 9800 τετραγωνικά μέτρα.
Θεωρείται ότι περίπου 100.000 τόνοι νερού θα μπορούσαν να προστατευτούν στη δεξαμενή της Βασιλικής.
Υπάρχουν 336 Στήλες σε αυτή τη στέρνα

 

Cıstern ıstanbul
 

Όπως η κορυφή του εδάφους, το υπόγειο της Κωνσταντινούπολης είναι επίσης υπέροχο. Πάνω κάτω 100 διαφορετικές δεξαμενές, όπως η δεξαμενή της Βασιλικής, βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της παλιάς πόλης της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με φήμες, υπάρχουν μόνο σαράντα στέρνες κάτω από το παλάτι Τοπ Καπί. Μπορείτε να περάσετε τουλάχιστον μια μέρα. Όταν ταξιδεύετε στην Κωνσταντινούπολη, μπορείτε να περάσετε τουλάχιστον μια μέρα εξερευνώντας τα κοσμήματα κάτω από την Κωνσταντινούπολη. Ως καθημερινές περιηγήσεις στην Κωνσταντινούπολη, είμαστε σίγουροι ότι αυτή θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία.

Υπόγεια στέρνα Κωνσταντινούπολη
Θέλουμε να κάνουμε μια λίστα με το Undergroud Cıstern Of Istanbul ό,τι γνωρίζουμε. Φυσικά, γνωρίζουμε ότι αυτή η λίστα δεν καλύπτει όλες τις στέρνες της Κωνσταντινούπολης.
Συνεχίζουμε να μαθαίνουμε στη ζωή. θα μοιραστούμε μαζί σας τα νέα καζανάκια καθώς τα ανακαλύπτουμε

Βασιλική Στέρνα
Στέρνα Binbirdirek
Cistern Restorant
Στέρνα στην πρώτη αυλή του παλατιού Τοπ Καπί
Στέρνα στη δεύτερη αυλή του παλατιού Τοπ Καπί
Στέρνα Nakkash
Antik Hotel Cistern
Καζανάκι Unkapanı
Στέρνα Nurosmaniye
Στέρνα ανδρικού γυμνασίου Κωνσταντινούπολης
Κιστέρνα Şerefiye
Σουλτανική στέρνα
Atius Cistern
Στέρνα Fildamı
Atpazarı Cistern
Η Καντίρ έχει τη στέρνα του Πανεπιστημίου
Aspar Cistern
Cukurbostan Mokios Cistern

Tue, Apr 11, 2023 3:40 PM


Comments (Total 0)