• Binbirdirek Mah. Klod Farer Cad. Güven Apartmanı No:2/302 Fatih/İstanbul, Turkey
  • Open 08:00-22:00: Monday - Sunday

Μπλε Τζαμί

  • Home
  • Service
  • Μεγάλη πόλη της Κωνσταντινούπολης
Editor: Rasim Terzi (Mon, Aug 30, 2021 4:14 PM)

Μπλε Τζαμί Κωνσταντινούπολη


Μπλε Τζαμί

Το Μπλε Τζαμί είναι κλειστό για τους επισκέπτες μέχρι τον Απρίλιο του 2023 λόγω ανακαίνισης.

 

 

Το Μπλε Τζαμί, Sultanahmet Camii Called by Locals, είναι το πιο δημοφιλές τζαμί για τους τουρίστες στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό το τζαμί βρίσκεται κοντά σε όλα τα αξιοθέατα, όπως το Μουσείο της Αγίας Σοφίας, το Τοπ Καπί το Βασιλικό Παλάτι και τον Ιππόδρομο.

Μπλε Τζαμί Κωνσταντινούπολη

Υπάρχουν περίπου 3.000 τζαμιά στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά κυρίως το Μπλε Τζαμί επιλέγεται από —— τους τουρίστες για επίσκεψη. ——- Υπάρχουν περίπου 21000 πλακάκια Iznic με μοτίβα λουλουδιών όπως τριαντάφυλλα, τουλίπες στο Μπλε Τζαμί. Αυτά τα πλακάκια, τα οποία είναι περίπου 400 ετών, φαίνεται σαν να έχουν κατασκευαστεί χθες. Η εμφάνισή τους είναι υπέροχη.

Μπλε Τζαμί Hstory

Στη ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο, το Royal Family Palace βρισκόταν σε αυτήν την περιοχή. Αυτό το ανάκτορο δυστυχώς καταστράφηκε  το 1204 κατά την διάρκεια παραμονής των Σταυροφόρων. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Σουλτάνου Αχμέτ, αυτή η περιοχή του παλατιού χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του Μπλε Τζαμί.

Αρχιτεκτονική Μπλε Τζαμιού

Το Μπλε Τζαμί δεν είναι μόνο τζαμί. Αλλά επίσης είναι ένα πολύπλοκο κτίριο που περιέχει μερικά κτίρια όπως το Madrasah, το Παζάρι, το χαμάμ, το σιντριβάνι Ablutional και τον τάφο (?????). Αυτό το Τζαμί διαθέτει έξι μιναρέδες και 16 μπαλκόνια. Το Μπλε Τζαμί κατασκευάστηκε με εντολή του Σουλτάνου Αχμέτ σε 7 χρόνια μεταξύ των ετών 1609 και 1616. Αρχιτέκτονας αυτού του αξιοσημείωτου κτηρίου ήταν ο Sedefkar Mehmed Agha που ήταν ένας από τους μαθητευόμενους του Αρχιτέκτονα Sinan. Το εσωτερικό του Μπλε Τζαμιού είναι ορθογώνιο με πλάτος 52 μέτρα και μήκος 54 μέτρα. Οι διάμετροι του κύριου θόλου είναι 23 μέτρα και το ύψος του κύριου θόλου είναι 43 μέτρα.

Μπλε τζαμί και είσοδος

Η είσοδος του All Mosque στην Τουρκία είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται να λάβετε εισιτήρια

Ώρες λειτουργίας Μπλε Τζαμί

Εκεί προσευχόταν 5 φορές στην διάρκεια της ημέρας. Οι ώρες προσευχής είναι διαφορετικές ανάλογα με την ανατολή και Δύση του ήλιου. Έτσι αλλάζει κάθε εβδομάδα.

Ώρες λειτουργίας για τους επισκέπτες του Μπλε τζαμί


Ανοιχτό: 08:30 κλειστό 12:15
Ανοιχτό: 14:00 κλειστό 16:15
Ανοιχτό: 17: 15 κλειστό 18:15
Για τους επισκέπτες, το Μπλε Τζαμί είναι ανοιχτό στις 2:30 μ.μ. την Παρασκευή λόγω της Ιεράς Προσευχής της Παρασκευής

Μπλε τζαμί εθιμοτυπία


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτός ο τόπος είναι ένα θρησκευτικός χόρος και εκείνοι που προσέρχονται για προσευχή θα πρέπει τυγχάνουν του πρέποντος σεβασμού.
Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες και βίντεο του κτηρίου μέσα. Όμως δεν είναι αποδεκτό να τραβάτε φωτογραφίες και βίντεο εκείνων που κάνουν προσευχές. Η επαγγελματική λήψη υπόκειται σε άδεια.
Βγάλτε τα παπούτσια σας πριν μπείτε και βάλτε τα παπούτσια σας σε πλαστικές σακούλες που μπορείτε να τα πάρετε στην είσοδο του Μπλε Τζαμί
Κομψό και χαλαρό κοστούμι για άνδρες και γυναίκες. Και επίσης η γυναίκα πρέπει να φορά μαντίλα στο κεφάλι κατά την επίσκεψη στο τζαμί
Μην υψώνετε τη φωνή σας στο τζαμί
Μην τρώτε και πίνετε στο τζαμί

Οι υπηρεσίες ξεναγών της Κωνσταντινούπολης παρέχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες εμπλουτισμού τακτικών και ιδιωτικών περιηγήσεων στην Κωνσταντινούπολη, όπως περιηγήσεις στην Κωνσταντινούπολη, περιήγηση στην καθοδήγηση Hagia Sophia, ξενάγηση στο παλάτι Topkapı με ξεναγό, βόλτα με σκάφος στο Βόσπορο, ημερήσιες εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη και επίσης καθημερινές περιηγήσεις Η Κωνσταντινούπολη παρέχει υπηρεσίες ιδιωτικού ξεναγού της Κωνσταντινούπολης , Μεταφορά ιδιωτικού αεροδρομίου, κράτηση ξενοδοχείου και ενοικίαση αυτοκινήτου κ.λπ. Εκτός από την ημερήσια περιοδεία, η Κωνσταντινούπολη έχει πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων σε διαφορετικούς προορισμούς της Τουρκίας, όπως η Καππαδοκία, η Έφεσος και το Παμούκαλε. Χάρη σε αυτήν την εμπειρία, με την ευχαρίστησή μας, μπορούμε να κάνουμε υπηρεσίες od Ephesus Tours, Cappadocia tours, Turkey Περιηγήσεις
Μη διστάσετε να μας κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση και να μας ακολουθήσετε στα κοινωνικά μας μέσα όπως το Facebook, το ,nstagram, το Twitter και το Youtube, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Istanbul Guide Services

Mon, Aug 30, 2021 4:14 PM


Comments (Total 0)