• Binbirdirek Mah. Klod Farer Cad. Güven Apartmanı No:2/302 Fatih/İstanbul, Turkey
  • Open 08:00-22:00: Monday - Sunday

Konstantinápolyi Hippodrom

tags: Utazás Isztambulba Isztambul Konstantinápolyi Hippodrom

Konstantinápolyi Hippodrom

Editor: Rasim Terzi (Tue, Feb 13, 2024 4:18 PM)

Római Hippodrom Isztambulban


Konstantinápolyi Hippodrom

Lépjen be Isztambul gazdag történelmébe, miközben felfedezi a Konstantinápolyi Hipodrom fascináló romjait. Ez az ikonikus helyszín ősi emlékekkel van díszítve, és egy időutazásra hívja Önt. Ebben a cikkben felfedjük a Hipodromba ágyazott történelem rétegeit, betekintést nyújtva annak jelentőségébe és fejlődésébe.

A római történelem annála, hogy a gladiátorviadalok ugyanolyan lelkesedést váltottak ki a közönségben, mint a mai labdarúgás körül kialakult láz. Azonban a kereszténység térnyerésével a gladiátor tevékenységek tiltásra kerültek, ami lehetővé tette a lovas szekérversenyek megjelenését. A Konstantinápolyi Hipodromot először Septimius Severus építtette az i. e. 2. században, és viseli városa, a híres város nevét.

Konstantin Nagy, Konstantinápoly látomásos alapítója felismerte a Hipodrom fontosságát, és a Római Birodalom kulcsfontosságú emlékeinek áttelepítését szervezte meg az aréna díszítésére. Ezeket az emlékezetes hozzáadásokat stratégiai helyzetbe helyezték a Spina mentén, ami a Hipodrom központi vonala.

A Konstantinápolyi Hipodrom Spina-ját díszítő emlékművek közé tartoznak:

  1. Egyiptomi obeliszk (Dikilitaş törökül)
  2. Szerpentin oszlop (Burma Sütun törökül)
  3. Konstantin oszlop (Örme Sütun törökül)
  4. Liba szobor
  5. Kalydoni vaddisznó szobor
  6. Zeusz szobor
  7. Szkylla csoport (Egy jelenet az Odüsszeiából)
  8. Nagy Sándor szobor
  9. Szárnyas szfinx
  10. Oroszlán szobor
  11. Heraklész pihenő szobor
  12. Sas és kígyó harcoló szobor
  13. Szamár lovas szobor
  14. Apis és Sobek szobor
  15. Hekate szobor
  16. Porphyrosz szobor
  17. Heraklész harcol a Hidrán
  18. Heraklész harcol a nemeai oroszlánnal
  19. Nike szobor
  20. A farkas, aki Remuszt és Romulust táplálja, szobor
  21. Augustus szobor

Bár az idők pusztítása csak néhány emlékművet hagyott meg ma láthatónak, további kincseket a közeli Nakkas ciszternában mutatnak be. Fedezze fel ezeket a maradványokat, hogy mélyebb bepillantást nyerjen a múlt pompájába.

A keresztesek, a Konstantinápolyi négyesfogathoz vezető lovakat is beleértve, fosztogatták a Hipodromot 1204-ben történt konstantinápolyi elfoglalásuk során.

Az oszmán időkben a Hipodrom átalakult szultáni hercegek cirkumcíziójának helyszínévé és az oszmán katonák gyakorlóterévé.

Lépjen be a jelenbe, és a Hipodrom, amelyet világszerte a Konstantinápolyi Hipodromként ismernek, 1923-ban vette fel a Sultanahmet Hipodrom nevet a Török Köztársaság megalakulását követően.

Az Isztambul Idegenvezető Szolgáltatások két évtizedes turisztikai tapasztalatára támaszkodva invitálja Önt az Isztambul csodáinak felfedezésére. Fedezze fel a Konstantinápolyi Hipodrom maradványait és számtalan más gazdagító élményt a szokásos és a magán túráink széles választékával. Induljon el egy utazáson a történelem, a kultúra és a szépség világában az Isztambul Idegenvezető Szolgáltatásokkal.

Kövessen minket a közösségi médiában - Facebookon, Instagramon és YouTube-on -, hogy naprakész és aktív maradjon az Isztambul Idegenvezető Szolgáltatásokkal. Bátran érdeklődjön a túráinkról és szolgáltatásainkról, és csatlakozzon hozzánk az Isztambul kincseinek felfedezésében.

Tue, Feb 13, 2024 4:18 PM


Comments (Total 0)