• Binbirdirek Mah. Klod Farer Cad. Güven Apartmanı No:2/302 Fatih/İstanbul, Turkey
  • Open 08:00-22:00: Monday - Sunday

Μουσείο Υπαίθριας Γόρεμε και Εκκλησίες:

tags: Γόρεμε

Μουσείο Υπαίθριας Γόρεμε και Εκκλησίες:

Editor: Rasim Terzi (Sun, Jan 14, 2024 2:40 PM)

Μουσείο Υπαίθριας Γόρεμε και Εκκλησίες:


Μουσείο Υπαίθριας Γόρεμε και Εκκλησίες:

 

Το Μουσείο Υπαίθριας Γόρεμε, το κόσμημα της Καππαδοκίας, στέκεται ως το πιο συχνά επισκεφθέν μουσείο στην περιοχή, προσελκύοντας περίεργους ταξιδιώτες στον εκπληκτικό κόσμο των εκκλησιών που λαξεύτηκαν στα βράχια. Ένας θησαυρός βιβλικών σκηνών αναπτύσσεται στις τοιχογραφίες μέσα, αφηγούμενος ιστορίες με μια καλλιτεχνική επιδεξιότητα που αιχμαλωτίζει την ψυχή. Ωστόσο, με τον άνευ προηγουμένου αριθμό των περιέργων επισκεπτών, η εξερεύνηση γίνεται κοινοτική υπόθεση, παρέχοντας σε κάθε ομάδα μόλις τρία λεπτά μέσα σε αυτούς τους ιερούς τοίχους, όπου οι επαγγελματίες ξεναγοί εκφωνήσεις αντηχούν αλλά παραμένουν απαγορευμένες.

Μοναστήρι των Μοναχών και Μοναχών: Ζώντας Μεταξύ των Βράχων Μόλις εισέρχεστε στο μουσείο, ο βλέμμα σας κατευθύνεται προς το φυσικό σχηματισμό πενταώροφου στα αριστερά - ένα καταφύγιο για μοναχούς και μοναχές. Από αίθουσες φαγητού μέχρι παρεκκλήσια, αυτός ο φυσικός οικισμός υπηρέτησε ως πολυδιάστατο καταφύγιο για πνευματική σκέψη και κοινοτική ζωή.

Εκκλησία Αγίου Βασιλείου: Ένα Θαύμα του 11ου Αιώνα Το ταξίδι ξεκινά στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου του 11ου αιώνα, όπου ο Αγιος Γεώργιος, ένοπλος με δόρυ, αντιμετωπίζει έναν φίδι. Αυτή η εκκλησία χρησίμευσε και ως τόπος ξεκούρασης για τους μοναχούς και τις μοναχές που κατοικούσαν παλαιότερα το μοναστήρι, κοσμημένη με τρία μαλτέζικα σταυρούς που συμβολίζουν τη θεία τριάδα.

Εκκλησία Μήλου: Το Φρέσκο σε Πλήρη Έκπτωση Εισέλθετε στην Εκκλησία του Μήλου, που ονομάζεται έτσι λόγω του κόσμου του Γαβριήλ που μοιάζει με μήλο. Στα τέσσερα κουπόλια και τρεις αψίδες της, παρακολουθήστε ένα οπτικό πλούσιο δείπνο: από τη Δέηση και την Τελευταία Κρίση μέχρι τη Βάπτιση του Ιησού, την ανάσταση του Λάζαρου και την ανάληψη του Ιησού στην Ιερουσαλήμ - κάθε φρέσκο είναι ένα πινελιά στο ζωηρό καρεί των χριστιανικών πεποιθήσεων.

Εκκλησία Αγίας Βαρβάρας: Μια Παλέτα Κόκκινων Τούβλων Σχημάτων Μια σύντομη βόλτα από την Εκκλησία του Μήλου οδηγεί στην Εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας. Αν και δεν διαθέτει τα ζωηρά φρέσκα των συναδέλφων της, αποκαλύπτει λεπτομερή κόκκινα τοιχογραφικά σχήματα και παρουσιάζει τους εμβληματικούς Αγίους Γεώργιο και Αγίου Θεόδωρου που παλεύουν με ένα δράκο.

Εκκλησία του Φιδιού: Μωσαϊκό των Αγίων του 11ου Αιώνα Η Εκκλησία του Φιδιού, που πήρε το όνομά της από τα φιδοσχηματισμένα της φρέσκα, προσφέρει έναν πίνακα αγίων με άλογα, δόρυα στο χέρι, αντιμετωπίζοντας έναν φίδι. Επιπλέον, ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος και η Ελένη, κομβικές μορφές στο χριστιανισμό, διακοσμούν τους τοίχους με τη δύναμη του σταυρού.

Σκοτεινή Εκκλησία: Φωτίζοντας τον Δώδεκατο Αιώνα Η Σκοτεινή Εκκλησία, ένα κρυφό διαμάντι, έχει άψογα φρέσκα που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Τα περιστερόψαρα, παράξενα διατηρώντας το έργο τέχνης, διηγούνται ιστορίες Τούρκων που κρατούν περιστέρια σε αυτά τα σπήλαια. Τα φρέσκα απεικονίζουν τη ζωή του Ιησού και τα γεγονότα της Τορά, προσφέροντας μια ζωηρή αφήγηση προσβάσιμη ακόμη και στους αναλφάβητους.

Εκκλησία με Σανδάλι: Σκαρφαλώντας σε Θεϊκές Υψώσεις Ανεβείτε σε σαράντα σκαλοπάτια από σίδερο στην Εκκλησία με το Σανδάλι. Με το όνομα που παίρνει από τα σανδάλια στα πόδια του Ιησού, τα φρέσκα αυτής της εκκλησίας αναπτύσσουν σκηνές από την Τελευταία Κρίση, τη Δέηση, τον Ιησού που σώζει τον Άδαμ και την ανάσταση του Λάζαρου.

Εκκλησία της Καππαδοκίας: Αποκαλύπτοντας Κρυμμένους Θησαυρούς Παρόλο που συχνά παραβλέπεται, η Εκκλησία της Καππαδοκίας εντός του

Sun, Jan 14, 2024 2:40 PM


Comments (Total 0)